Geen categorie

10 maart: Mariodag

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

10 maart is Mariodag! Dit komt vanuit Amerika, omdat zij de datum daar anders schrijven. Daar is het March 10 (Mar.10) en dat zou je kunnen lezen als Mario.

De Italiaanse loodgieter is een all time favourite van veel mensen. De held in overall is al vanaf de jaren 80 te zien in games. Hij kwam het eerst voor in de game Donkey Kong waar hij oorspronkelijk een timmerman was. Dit hebben ze snel veranderd toen hij zijn eigen games kreeg. Door de pijpen in het spel paste loodgieter beter bij het karakter. Vele spellen volgden en Mario is vandaag de dag nog steeds super populair.

Stem van Mario

De stem van onder andere Mario wordt ingesproken door acteur Charles Martinet. In de video hieronder legt hij uit hoe hij aan de rol is gekomen.

Vijf feitjes op een rij

Iedereen heeft vast wel eens een Mariospel gespeeld, maar er zijn misschien een aantal dingen die jullie nog niet wisten. Daarom speciaal voor Mariodag: vijf coole feiten die je misschien nog niet wist:

1. De originele overall van Mario was rood en zijn shirt was blauw. Maar sinds Super Mario Bros 2 is dit omgedraaid.
2. De bekende soundtrack van het originele spel, Ground Theme, is gecomponeerd door Koji Kondo van Nintendo. Dit was tevens een wereldhit en heeft 125 weken lang in de Billboard hitlijsten gestaan.
3. In 1983 heeft de Canadese acteur Peter Cullen een keer de stem van Mario ingesproken. Dezelfde acteur heeft ook de stem van Optimus Prime uit Transformers ingesproken.
4. Mario, voorheen bekend als Jumpman, is vernoemd naar Mario Segale. Hij was de verhuurder van het eerste kantoor van Nintendo in Amerika. Er werd gezegd dat het bedrijf de huur later mocht betalen van hem.
5. De Chain Chomps zijn geïnspireerd op een traumatische gebeurtenis uit het leven van Miyamoto. Hij werd als kind achtervolgd door een hond aan een ketting.

Mariodag chain chomper

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like