Baarden

5 baardtrends die snel groot zullen worden

Baardentrends
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De baard is populair, maar nog lang niet uitgegroeid. Ook in de komende periode zullen zich weer een aantal nieuwe trends openbaren. Daar kan je dus niet vroeg genoeg bij zijn. Omdat de echte liefhebber altijd wel verder wil kijken naar de mogelijkheden zijn de vijf beste trends die binnenkort grote navolging kunnen krijgen hier alvast voor je opgesomd. Zo kan je er nu alvast je slag mee slaan. Het is ook direct handig om te weten welke trends bij welke man passen zodat je er optimaal mee aan de slag kunt gaan.

1 De designer stubble

De stoppelbaard was altijd al populair. Meer en meer wordt het gebruikelijk om er ook echt werk van te maken. Het voordeel van dit type baard is dat het eigenlijk voor elke man haalbaar is om hem te dragen. Bovendien is hij relatief gemakkelijk te onderhouden, mits je het niet te ingewikkeld maakt met het design. Wel heel belangrijk is dat je niet over de top gaat met je design, je bent een man, geen kind. Wat lekker is aan deze baard is dat een beetje goede baardolie echt wonderen kan doen voor de kwaliteit ervan. Verzorg dit dus goed.

2 Hollywoodian

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een trend die vooral in de jetset van de filmwereld aan het ontwikkelen is. Het spreekt dan ook voor zich dat deze trend snel door zal trekken naar de rest van de wereld. Het gaat om baard van gemiddelde of korte lengte, gecombineerd met een snor en bakkebaarden. Daarbij is het wel belangrijk dat de rest van het hoofd goed gekapt is. Dat betekent dat de nek geschoren is en het haar strak in model zit. Het is dus vooral ook belangrijk om haar te hebben waar je iets mee kunt aanvangen als man.

3 Balbo

De baard die op zichzelf staat, maar ook weer niet helemaal. Dat is beste omschrijving die aan de Balbo gegeven kan worden. De baard is kort tot halflang. De bakkebaarden spelen geen rol. Er is wel een rol voor een snor, maar niet in relatie tot de baard. De snor en de baar lopen niet in elkaar over, maar de snor is zwevend, zoals dit genoemd wordt. Ook voor deze baard geldt dat deze vooral populair wordt gemaakt door een aantal acteurs in Hollywood die er al enige tijd mee rondlopen. Dit verklaart ook de groei van de trend de laatste tijd.

4 Garibaldi

Dit is een trend die al een tijdje gaande is, maar die alleen maar gaat groeien in de komende tijd. Al moet je dit niet te letterlijk nemen. De Garibaldi staat immers voor een goede omgang met de groei. De baard mag best lang zijn, maar het is niet de bedoeling dat deze aan de onderzijde de vrije loop gelaten wordt. Veel belangrijker is het dat deze goed geknipt wordt aan de onderzijde zodat de baard er mooi uit gaat zien. Deze variant is zoals gezegd al veel te zien, maar lijkt de nieuwe standaard voor baarddragers te gaan worden.

5 De cirkelbaard

Een klassieke baard die terugkeert in het straatbeeld is de cirkelbaard. Dit is eigenlijk precies het soort baard waar de herintrede van de baard als symbool van mannelijke stijl begon. Het gaat zoals gezegd om een cirkel rondom de mond waar dus ook een rol voor de snor in is weggelegd. Dit maakt het dan ook precies het soort baard dat gemakkelijk te onderhouden is. Het is vooral belangrijk dat de cirkel behouden wordt en het geheel niet te veel uit zal groeien. Zorg hiervoor en het is eigenlijk voldoende om er goed uit te zien.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like