Tech Wheels

6 elektrische auto’s die helemaal bij jou passen

Elektrische auto
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Elektrisch rijden gaat het helemaal worden in de komende jaren. Het is zelfs overheidsbeleid in de meeste landen om elektrische auto’s de norm te maken tussen 2030 en 2040. Dit is ook in Nederland een plan. Het is daarom slim om nu al in de trend mee te gaan en te bekijken welke mogelijkheden er liggen. Bijvoorbeeld door eens te kijken wat de topmodellen zijn die de komende tijd de markt voor EV’s gaan domineren. Er is een elektrische variant voor eigenlijk elke man. Aan jou de taak om de juiste keuze te maken hierin.

1 Tesla Model 3

De auto die voorbestemd was om het grote publiek te doen overstappen naar elektrisch rijden leek eerst een flop te worden. Dat blijkt toch wel iets genuanceerder te liggen. Dat Tesla niet alle zaken goed op orde had doet niets af aan de kwaliteit van deze elektrische auto’s. Omdat Tesla bovendien nog altijd hipper is dan de gemiddelde musclecar ooit geweest is, is het dus niet meer dan logisch dat dit de auto is die nog altijd een belangrijke rol speelt op deze markt. Het is aan te raden om hem zelf eens te gaan testen. Je bent direct verkocht.

2 Volvo XC40 EV

Volvo is een belangrijke voortrekker onder de klassieke autofabrikanten als het om elektrische auto’s gaat. Het was één van de eerste fabrikanten die aangaf volledig op elektrische auto’s over te stappen. Dat komt niet in de laatste plaats doordat het meest enthousiaste land met betrekking tot EV’s, China, de thuisbasis van eigenaar Geely is. De Volvo XC40 EV is een eerste voorbeeld van wat je voortaan mag verwachten. Een Volvo, maar dan wel heel goed voor het milieu en de omgeving. Daar kan je dus alles mee en dan nog net iets meer dan je al dacht.

3 Volkswagen eGolf

De populairste auto onder heel veel doelgroepen zal dat ook voorlopig nog wel even blijven. Net als Volvo heeft ook Volkswagen inmiddels ingezien dat de elektrische weg de juiste weg is. De eGolf is al een tijdje in omloop en is nog altijd een favoriet. Bovendien is het een goede auto om de komende jaren mee te overbruggen tot de geheel nieuwe ID-line-up van het bedrijf volledig is uitgerold. Dit zijn elektrische varianten van de bekende Volkswagenmodellen, maar dan wel flink gemoderniseerd. Daar zit onder andere ook de beroemde transporterbus en een nieuwe variant op de Golf bij.

4 Mini E

De Mini komt en gaat al vele jaren in het autolandschap. Nu is het model opnieuw terug, maar dan als elektrische auto. Dat is ook niet zo vreemd want de kleine auto’s gaan de wereld veroveren in de komende jaren. Ze passen immers perfect in de manier waarop tegen vervoer wordt aangekeken. In steden is het slim om alles zo klein en compact als mogelijk te houden. Zeker ook wanneer het om elektrische auto’s gaat. Wie slim is, loopt dus vooruit op de trend en kiest nu al voor de Mini E. De auto is al eens eerder op de markt geweest in experimentele vorm, maar komt nu definitief.

5 Mitsubishi Outlander PHEV

Een andere auto die al enige tijd op de markt is, maar nog altijd hoge ogen gooit is de elektrische variant van de Mitsubishi Outlander. Ook hier geldt dat het een auto betreft die zijn tijd eigenlijk wat vooruit was en pas later echt op waarde geschat werd. Daarom is het al een tijdje één van de auto’s die het heel goed doet op de elektrische markt. Dit geldt niet alleen in Nederland maar ook ver daarbuiten. Dit is de andere standaard. De SUV of cross-over, maar dan elektrisch gemaakt.

6 Nissan Leaf

De meest succesvolle elektrische auto die er bestaat is nog altijd een topper. De nieuwe variant is zelfs alweer zijn concurrenten ver vooruit. Denk bijvoorbeeld aan de keuze om voor gas en rem slechts één pedaal te gebruiken. Dit lijkt nu misschien iets heel geks, maar dat werd ooit ook gezegd toen de eerste generatie van de Leaf op de markt kwam. Dat was een auto die het nooit kon gaan maken, zo werd er gezegd. Het tegendeel is inmiddels wel bewezen en er is kans zat om hier zelf ook nog eens wat ervaring in op te gaan doen als consument.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like