Baarden

5 redenen waarom het de hoogste tijd is om je baard af te scheren volgens Gillette

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Afgelopen week kwamen wij een bericht tegen op Mentoday dat in samenwerking was geschreven met Gillette. Dan kan je waarschijnlijk al raden waar het over gaat… Zij gaven 5 redenen waarom je toch maar je baard moet afscheren. Want dat zal veel beter zijn. Nou wij gaan die 5 redenen is even ontkrachten.

1. MET EEN BAARD KUN JE NIET HANGEN MET MARK ZUCKERBERG EN BILL GATES

Mentoday: In de Forbes top 20 van rijkste miljardairs ter wereld staan maar liefst 16 mannen die gladgeschoren zijn. De enige 2 met gezichtsbeharing in dit lijstje zijn Larry Ellison – die met zijn softwarebedrijf Oracle en een snor op plek 7 staat – en Google’s Sergey Brin die met een bescheiden baard de 13e plek bezet. De overige 2 uit de top 20? Dat zijn vrouwen.

Debaard: Dus omdat de allerrijkste geen baard hebben moet je het ook maar niet doen? Dat is een beetje hetzelfde als anderen in de sloot springen, spring jij dan ook? Daarnaast hadden vroeger bijna alle koningen een baard omdat dit macht uitstraalde. Misschien durven de huidige leiders dat niet meer omdat ze bang zijn dat ze hun werknemers intimideren. Daarnaast heerst er ook een soort taboe op gezichtsbeharing binnen bedrijven. Nou de meeste mannen die hun baard verzorgen zien er vaak beter uit dan de gene die het niet doet.

2. BAARDVERZORGING IS TIJD- EN PORTEFEUILLEROVEND

Mentoday: Een baard laten staan is één ding, maar het verzorgen ervan is een dagtaak op zich. Tenzij je voor de homeless look gaat. Zo moet de baard naast het wassen, drogen en bijknippen ook geconditioneerd, geborsteld, gestyled en in de olie gezet worden. En bij al deze handelingen hoort een arsenaal aan verzorgingsproducten dat behoorlijk in de kosten kan lopen. Weliswaar heb je bij scheren ook diverse scheerartikelen nodig. Maar een snelle rekensom leert al snel dat de kosten aanzienlijk lager liggen dan die voor het verzorgen van een baard.

Debaard: Hier hebben ze een klein beetje gelijk. Baardverzorging neemt inderdaad redelijk wat tijd in beslag als je het goed wilt doen. Daarnaast kan je het zo duur maken als je zelf wilt. Neemt niet weg dat scheermesjes en dan vooral van Gillette ook niet de goedkoopste zijn in de markt. Dit punt is dus twijfelachtig.

3. BAARDEN ZIJN ONPROFESSIONEEL

Mentoday: In veel sectoren en bedrijven zie je zelden mannen met baarden rondlopen. Zo zie je bij gerenommeerde banken vaak geen gezichtsbeharing. Waarom? Waarschijnlijk omdat een baard als onverzorgd wordt beschouwd. Dus wanneer je stappen wil maken in een groot bedrijf of een topfunctie wil bekleden bij een grote organisatie, doe je er goed aan om je wangen glad te scheren.

Debaard: Dit hebben we al een beetje in punt 1 gezegd. Zolang jij hem goed verzorgd en je bent goed in wat je doet dan kom je echt wel op die topfunctie. Bedrijven moeten niet zo zeuren, zolang je er verzorgd uit ziet ben je echt niet minder dan je gladgeschoren collega.

4. WEDDENSCHAP VERLIEZEN

Mentoday: Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. En wie zijn baard op het spel zet, moet ook bereid zijn om de schaar erin te zetten. Met opzet een weddenschap verliezen is dé ideale manier om je gezichtsbeharing zónder gezichtsverlies bij jouw bebaarde vriendenclub kwijt te raken.

Debaard: Dit is echt de meest kansloze reden die ze kunnen geven. Haal die baard er maar af met een weddenschap zodat je weer Gillette kan kopen. Misschien moeten we het omdraaien, een weddenschap om je baard gewoon te laten staan. Buiten dat, sommige mannen zien er gewoon beter uit MET baard dan zonder.

Goed voorbeeld hiervan is: Jeffrey Buoncristiano

Goed voorbeeld hiervan is: Jeffrey Buoncristiano

5. SURVIVAL OF THE HAIRLESS

Mentoday: De baardtrend is nog lang niet over. Verre van. Statistieken van Google Trends laten zien dat baardgerelateerde zoektermen nog steeds in populariteit toenemen. Maar dit brengt ons bij de evolutieleer. De wildgroei aan baarden zet namelijk het natuurlijke mechanisme van de zogenaamde ‘negatieve frequentie-afhankelijke selectie’ in gang. Dit betekent in dit geval dat hoe meer bebaarde mannen er zijn, des te minder aantrekkelijk ze voor de andere sekse worden. Baard of vrouw: de keuze is aan jou.

Debaard: Dus als iedereen zich maar weer moet scheren dan bereik je toch precies hetzelfde? Hoe meer gladgeschoren mannen er zijn, des te minder aantrekkelijk ze voor de andere sekse worden. Ook een kansloos punt dus.

We zijn benieuwd naar jullie reacties! Laat ze hieronder weten.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like