Baarden

5 tips om je baard in de kerstsfeer te krijgen

5 tips om je baard in de kerstsfeer te krijgen
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Onlangs schreven we al over de foute kersttrui en de opkomst daarvan. Dat opvallende kledingstuk heeft een plekje gekregen als een van de nieuwere kersttradities en wordt met een knipoog gedragen. Als je die commitment in je hebt om van kerst iets bijzonders te maken, ben je misschien bereid om zelfs een nog een of meerdere stapjes verder te gaan om de feestdagen extra feestelijk te maken. Ben je de trotse drager van een mooie baard, dan kun je ook die baard gebruiken om Christmas cheer te verspreiden. We geven vijf tips om je baard in de kerstsfeer te krijgen.

Kerstige baardolie

We beginnen voorzichtig met iets dat eigenlijk een prima en pijnloze optie is om je baard in de kerstsfeer te krijgen. Dit is namelijk niet zichtbaar: kies voor de gelegenheid voor het gebruiken van een kerstige baardolie, met een geur zoals dennen, kaneel of pepermunt om een subtiele, feestelijke geur rondom jezelf te creëren. Zo zorg je voor je baard én je omgeving, want je baard blijft gehydrateerd en je omgeving geniet van een lekkere, feestelijke geur. Wedden dat iedereen dan naast je wil zitten?

Glitters en feestelijke kleuren

Wil je je baard laten sprankelen met de feestdagen? Dat kun je heel letterlijk nemen door er glitterspray op te spuiten, waardoor je daadwerkelijk een sprankelende baard krijgt. Dat geeft hem een feestelijke uitstraling. Maar wat dat zeker ook doet, zij het op een wat minder subtiele manier, is je baard van kleur laten veranderen naar feestelijke kleuren. Groen en rood zijn natuurlijk kleuren die goed bij de kersttijd passen. Dit kun je doen door tijdelijke haarspray met een kleur te gebruiken. Zo kun je het er ook weer relatief gemakkelijk uitwassen.

5 tips om je baard in de kerstsfeer te krijgen

Kerstversieringen

Kerstmis staat bol van de versieringen. Die dragen enorm bij aan de sfeer van de feestdagen. Dat kunnen grote versieringen zijn, maar vaak zijn er ook miniatuurvarianten te verkrijgen. Zoals bijvoorbeeld mini-kerstballetjes. Net zoals je kerstballen in de kerstboom kunt hangen, kun je ze ook in je baardhaar haken om je baard op een kerstige manier te versieren. De uitdaging is om je kerstversieringen vervolgens niet kwijt te raken, want in tegenstelling tot een kerstboom beweeg jij wel. Uitkijken met omkleden dus, om te beginnen!

Lampjes in je baard

Misschien nog wel leuker dan kleine kerstballetjes of glitters in je baard, zijn lampjes. Hoe leuk is het als jouw baard voor extra sfeer zorgt met mooie lampjes? Een bijkomstigheid, naast het brengen van een lach op het gezicht van anderen, is dat je in het donker buiten op straat nog goed te zien bent en minder snel aangereden zult worden. Uiteraard kun je niet zo’n zelfde slinger lampjes als je in de kerstboom doet in je baard hangen, als was het alleen al omdat je jezelf niet de hele tijd kunt aansluiten op een stopcontact. Maar je kunt in plaats daarvan voor kleine lampjes die op een batterij werken kiezen om met lampjes je baard in kerstsfeer te krijgen.

Baard in kerstsfeer met kerstboomvorm

Als je echt ver wilt gaan met je baard in kerstsfeer brengen, kun je hem zo gaan bijwerken dat hij een vorm krijgt die bij de kerst past. Een voor de hand liggende en doenlijke vorm is wellicht een kerstboom, zij het dan deze op de kop moet zijn (breed aan de kin, punt onderaan). Dat is pas echt commitment. Maar het betekent wel dat je je baard in feite gaat verpesten, want na de feestdagen zul je hem flink moeten inkorten om er weer netjes uit te zien. Dit is dus een optie om eerste even goed over na te denken voordat je eraan begint! Overigens: als je er wél voor gaat, zijn de eerdergenoemde lichtjes en versieringen natuurlijk een mooie toevoeging om het compleet te maken.

In de meeste gevallen is een belangrijke vereiste dat je jezelf niet al te serieus neemt, want een klein beetje grappig zie je er natuurlijk wel uit met zo’n baard in kerstsfeer. Maar als je toch ook al een foute kersttrui aantrekt, maakt dat je waarschijnlijk niet zo heel veel uit. Dan blijft natuurlijk nog wel de kwestie over wat je bereid bent je baard aan te doen hiervoor. Is je goede voornemen om het nieuwe jaar zonder baard aan te gaan, dan maakt het natuurlijk niet zoveel uit. Maar als je trots bent op je baard en er goed voor wilt blijven zorgen, is enige voorzichtigheid natuurlijk wel aan te raden, voordat je aan een hoop schadeherstel moet doen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like