Geen categorie

Aan alle Baardsoldaten die de hype zullen overwinnen

Van Gils richt collectie 2014 op Modern International Momad
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Op donderdag 17 april werd baardragend Nederland (en de rest van ons volk) gebombardeerd met  het verontrustende nieuws dat de baardhype misschien wel eens aan zijn eind gekomen zou zijn. Verontrustend ja…. of misschien juist geruststellend? Dit zou namelijk wel eens het moment kunnen zijn dat het kaf zich weer van het koren kan scheiden. De hipsters van de oermannen. De meelopers van de trendsetters. De modejongens van de alternatievelingen. Het moment dat er weer duidelijkheid wordt geschept over wie-er-nou-ook-alweer die echte baardmannen waren, voordat iemand op een modekantoortje besloot dat het misschien wel eens heel erg hip & happening zou zijn om mannen een volle bos te laten zaaien.

En ik kan me zo voorstellen dat die ekte ektebaardmannen van deze gelegenheid gebruik zullen maken om een klein feestje te bouwen. Feest met bier en whisky, al dan niet met lekkere wijven.

Maar er kan natuurlijk niet te vroeg gejuicht worden, want de wetenschappers hebben slechts voorspeld dat de trend pas in de loop van het jaar zal afnemen als gevolg van een overvloed aan baarden, wat dan weer zou afdoen aan de interesse van vrouwen in baardmannen. Persoonlijk denk ik dat er een groot aantal in de zomer zullen afhaken onder het mom van “zo’n baard is ook maar zo warm, hè?”. En zo zal het eerste koren de naakte kin blootstellen aan het helse zonlicht, terwijl het kaf er nog even een extra lik baardolie insmeert.
Iets waar ik overigens ook even kort aandacht aan wil geven: mannen, als jullie van plan zijn je baard af te scheren, zorg er dan voor dat je kin goed is ingesmeerd met een hoge beschermingsfactor. Van een rood verbrande kin wordt namelijk niemand gelukkig. (Ik schrijf ook beauty columns, maar zal het bij dit bescheiden advies laten. We zitten hier immers op een website met een hoog testosteron gehalte – en terecht).

Enfin. Een baardmannenfeestje dus. Voor alle soldaten die het slagveld van de baardhype overleven, die na de zomer nog trots met hun manen de herfstwind trotseren. Mannen: prik een datum in het najaar, hang de vlaggen uit, vul de vaten met bier, zet de rijkelijk gevulde whisky karaffen klaar en verzamel allen op een door jullie uitgekozen robuuste locatie. Hef de glazen en vier jullie triomf. Jullie hebben het overwonnen.

… And will the true Beardmen please stand up?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like