Geen categorie

6 tips voor als je een avondje voor jezelf hebt

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Een avondje voor jezelf als je samenwoont met een partner en eventueel kinderen: je kunt er naar smachten, maar als het zover is kun je er toch een beetje door overvallen worden. Het is zonde om zo’n toch wel uniek avondje zomaar aan je voorbij te laten gaan. Het biedt de kans om eens lekker te doen wat jij fijn vindt. Geen goede ideeën? We geven er een paar ter inspiratie.

Droommaaltijd

Zijn je partner en eventuele kinderen er ook niet voor het eten? Waarom zou je dan lullige kliekjes opwarmen uit de vriezer, als je ook precies kunt eten waar je zelf in hebt? Of je het nu bij de supermarkt moet halen of lekker kunt bestellen bij een snackbar of restaurant, dit is je kans om je te laven aan hetgeen wat jij lekker vindt. Zeker als het iets is wat je anders weinig tot niet eet omdat je partner en/of kinderen het niet lekker vinden, is het zonde om geen gebruik te maken van deze gelegenheid om jezelf te verwennen. Vergeet niet er nog een lekker toetje bij te nemen!

Uit met vriend(en)

Dat je partner iets buiten de deur te doen heeft wil niet zeggen dat jij zielig alleen thuis moet zitten als je daar geen zin in hebt. Een avond vrij van je partner is een avond om vrij in te vullen, dus nodig een vriend of meerdere vrienden uit om lekker samen uit te gaan eten of een paar biertjes te gaan drinken. Je kunt ze natuurlijk ook bij jou thuis uitnodigen, maar dat moet je weer boodschappen doen en zo.

Naar je favoriete muziek luisteren

Het nadeel van samenwonen is dat je als muziekliefhebber niet altijd aan je trekken komt. Waar jij graag naar luistert, geniet de rest van je gezin mogelijk veel minder van, waardoor je je toch beperkt gaat voelen. En dat is natuurlijk jammer. Daarom is een avondje voor jezelf hét moment om even helemaal op te gaan in je favoriete muziek. Of de buren daar ook van moeten meegenieten, is een keuze die je zelf maakt, maar grijp je kans.

Gamen

Gamen en een gezin zijn ook geen perfecte combinatie. Om lekker op te kunnen gaan in het gamen, moet je er de tijd voor kunnen nemen, en die tijd is er vaak niet als je met andere rekening moet houden. Ook al krijg je misschien mondjesmaat wel de ruimte om je hobby uit te oefenen, is een avond voor jezelf een uitgelezen mogelijkheid om lekker te gaan gamen. Ook als je het lang niet meer doet, bestaat de kans dat je er weer helemaal blijf van kunt worden. Gun het jezelf, wat dit is het moment. En ja, zonder anderen en vooral kinderen in de buurt mag je er best een potje bij vloeken als dat bij de beleving hoort.

Sauna

Dringend aan ontspanning toe? Waarom dan niet lekker een avondje naar de sauna, al dan niet samen met iemand anders. Het is heerlijk om in een druk leven af en toe lekker te genieten van hete sauna’s en warme baden, want stiekem ervaart niet alleen je geest, maar ook je lichaam veel stress tijdens je dagelijks leven. Daarom mag je jezelf absoluut regelmatig een moment gunnen om optimaal te ontspannen, en geen omgeving is daar zo specifiek op gericht als een fijne spa. En nee, dat is echt niet iets voor vrouwen. Je hóeft geen gezichtsbehandeling te nemen, hoewel een stevige massage wél prettig kan zijn.

Even de druk van de ketel halen

Laten we niet preuts zijn. We hebben allemaal seksuele verlangens, en die worden niet altijd allemaal bevredigd binnen een relatie. Niet altijd uit onwil, maar ook omdat de mogelijkheden er niet altijd zijn om uitgebreid seks te hebben. Er is geen schande zijn om zelf af en toe de druk van de ketel te halen door de hand aan jezelf te slaan. Een avondje voor jezelf is daar een uitgelezen mogelijkheid voor.

Laat je avondje voor jezelf dus niet voorbijgaan aan verveeld voor de televisie hangen, of erger nog: huishoudelijk werk doen. Dat moet natuurlijk ook gebeuren, maar die weinige gelegenheden die je krijgt om even jezelf aandacht te geven moet je koesteren en benutten.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like