Review

Review Onsmannen Baardolie

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Zoals beloofd hebben we weer een review voor jullie vandaag. Vandaar hebben we de baardolie van OnsMannen. We hebben de olie nu ongeveer een week getest. We moeten zeggen we zijn aangenaam verrast. Voordat we uitgebreid over de baardolie gaan schrijven geven we eerst een wat vertellen over dit nieuwe Nederlandse merk gericht op de man.

Onsmannen staat voor ambachtelijke producten voor mannen. Natuurlijke ingrediënten zonder chemische toevoegingen. Producten met de hand gemaakt. Geen pracht geen praal. Geen glimmende etiketten. Geen bloemetjes of zoete geuren. Het is niet hip, niet in de mode. Het is tijdloos. Het is gewoon goed. Het is wat we willen. Voor ons… mannen!

geen gelul, gewoon goed!

OnsMannen is ontstaan vanuit een persoonlijk gemis. De man achter OnsMannen was het zat dat na het douchen mijn baard naar perzik rook en mijn haar naar abrikoos (dit hebben we vaker gehoord, zo is het mooie merk Damn Good Soap ook begonnen). Dus is hij zelf gaan mixen, mengen, proberen en testen. Na een aantal jaren zijn eigen handgemaakte producten gebruikt te hebben en na lang aandringen van vrienden heeft hij uiteindelijk toch besloten om zijn “creaties” te gaan verkopen. Dit betekende wel dat hij alles heeft aan moeten leren. Het maken van een webshop, ontwerpen van de etiketten, productfoto’s schieten, etc. Het is allemaal misschien niet perfect… Maar het is allemaal wel gemaakt met liefde, aandacht en enthousiasme! Zijn meest gebruikte uitspraak is: geen gelul, gewoon goed!

Nu jullie wat weten over OnsMannen kunnen we beginnen met de review van hun baardolie. De baardolie van OnsMannen zorgt net als de eerdere baardoliën die we hebben getest voor een goede verzorging van je baard en vooral ook de huid eronder. Een paar druppels is al genoeg om je baard te verzorgen. Dit hangt natuurlijk wel van de omvang van je baard af. De baardolie van OnsMannen wordt geleverd in een donkerbruine glazen fles. Dit heeft zijn voordelen, het zorgt er namelijk voor dat de baardolie wordt beschermd tegen zonlicht. Maar hier hebben wij ook gelijk ons minpunt. Wij willen gewoon de olie kunnen zien, dit missen we ook bij Dr K Baardolie. Damn Good Soap, Big Red Beard hebben mooi helder glas waar je doorheen kijkt. Is een voorkeur dat weten we maar toch. Het geeft wat extras. Daarnaast zijn we ook minder te spreken over het etiket. Natuurlijk mogen we OnsMannen hier niet gelijk op afkraken, het is al knap genoeg wat hij in zijn eentje heeft gepresteerd en zoals die zelf al aangeeft het hoeven geen glimmende etiketten te zijn want het is tijdloos. Maar je wilt toch opvallen in een markt die steeds meer merken erbij krijgt. Uiteraard is ook dit een persoonlijk iets.

Nu de baardolie zelf, zodra je de dop eraf haalt krijg je ook hier een mooie druppelaar te zien. Dit zorgt ervoor dat je hele hand niet gelijk onder de olie zit. De druppelaar die ze gebruiken vinden wij beter dan die van Dr K. Daar moet je soms echt goed schudden en als je pech hebt zit je hele badkamer onder. Bij deze schud je een beetje en de druppels komen er al uit. Daar is dus goed over nagedacht en misschien uitvoerig mee getest. De olie is verder net zo makkelijk te gebruiken als andere varianten. Het is niet te vet of te dik. Het smeert gewoon lekker door je baard. Wat ons wel opviel is dat er niet echt een geur aan zit, je ruikt licht de lavendel maar de geur is niet overheersend of heel aanwezig. Alle andere baardoliën die we tot nu toe getest hebben hadden een duidelijke aanwezige geur. Voor de een lekker voor de ander niet. Kan dus een voordeel hebben dat deze baardolie minder ruikt. Mocht je zelf nog een luchtje erbij doen dan ben je geen lopende douglaswinkel met 100 geuren door elkaar. En voor wie andere oliën niet lekker vindt ruiken is dit natuurlijk een perfecte uitkomst. Wel de verzorging maar niet de aanwezige geur.

Al met al zijn wij zeer te spreken over de baardolie op zich zelf. Enige punt wat wij anders zouden willen zien is de presentatie van het product. Maar zoals gezegd dit is iets persoonlijks. Misschien val je juist meer op door het gewoon standaard te houden en je te richten op het product waar het om gaat, de baardolie.

Zal een mooie aanvulling zijn voor in de webshop. We houden jullie natuurlijk daarover op de hoogte.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like