product

Baard bij houden door NIVEA

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Een perfecte scheerbeurt staat of valt bij de voorbereiding. Als je je huid niet goed voorbereidt, zit je daarna vaak met sneetjes, irritaties, ingegroeide haren en een vlekkerige huid. En aangezien je je zo’n 20.000 keer in je leven zult scheren, kan het waarschijnlijk geen kwaad om te leren hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Warme handdoeken zoals vroeger bij de barbier zijn de perfecte voorbereiding als je je baard gaat snoeien, maar thuis is dat niet zo praktisch. Een warme douche heeft hetzelfde effect. Je poriën gaan open en je baard wordt er zachter door.

Met een cleanser of nog beter een gezichtsscrub begin je aan het magische voorwerk. Niet alleen zorgt de scrub ervoor dat je haren ietwat overeind worden gezet, waardoor het mes ze beter kan pakken, maar je haalt daarmee ook de microscopisch kleine dode huidcellen en het vuil weg die zich op je gezicht hebben genesteld. Als je het huidoppervlak met deze producten ‘zandstraalt’, heb je een kleinere kans dat je met je scheermes moet gaan trekken en dat er haartjes achterblijven.

Nivea heeft een complete website gericht aan het onderhoud van je baard. Hier promoten ze natuurlijk hun eigen producten. Maar je weet nooit of het product of die ene tip er tussen zit waar jij naar op zoek bent. Bekijk alle producten van nivea hier.

Wat zegt je baard over jou? Je gezichtshaar zegt veel over hoe jij in het leven staat. Een keurig getrimd snorretje geeft je meteen die met-mij-valt-niet-te-sollen uitstraling, terwijl je met een nonchalant stoppelbaardje opeens het beeld oproept van een rebellerende rockgod. Echter met een Gandalf-achtige volgroeide baard wek je misschien eerder de indruk dat je dakloos bent of een soort Evil Underlord. Maar aangezien baarden nu een serieuze trend zijn, is het belangrijk dat je de vorm en de lengte van jouw donsje bijhoudt voor het juiste imago – zeker als je op je werk vooruit wilt komen. Stel paal en perk met een scheerapparaat Je kunt niet gewoon achterover leunen en het aan de haarzakjes overlaten. Het kweken van de perfecte baard vergt evenveel aandacht als natscheren. Breng eerst de basisvorm aan van je baard. Een perfecte baard mag nooit over de bovenlip hangen of een onderkomen bieden aan verdwaalde hapjes. De baard mag ook niet onder de halslijn komen. Gebruik een nat mes om het einde van je baard en het begin van je nek aan te geven. Houd zoveel mogelijk de natuurlijke lijn van het gezicht aan en scheer van het oor naar de liphoek. Met scherpe hoeken komt geen enkel gezicht goed tot zijn recht. Investeer in goede hulpmiddelen voor een perfect resultaat Het heeft geen zin om een roestige schaar op je baard los te laten. Investeer in een tondeuse met een trimmer-hulpstuk om de lengte van je baard binnen de perken te houden. (Met meer dan 5 cm is die al snel niet meer geschikt voor een wat conservatievere kantooromgeving, zoals bijv. in de financiële of juridische sector). Sommige moderne trimmers hebben ook een extra opzetstuk voor de contouren. Noodzakelijk onderhoud voor een perfecte stoppelbaard Een baard heeft evenveel tijd en aandacht nodig als haar op je hoofd. Was je baard regelmatig met een gezichtscleanser. Het is net zoals het wassen van je haren met een iederedagshampoo. Niet alleen houd je je haar en huid hiermee in goede conditie, je spoelt ook alles weg aan vuil / vervuiling / ontbijt wat zich in de afgelopen 24 uur in je baard heeft verzameld. Als je voor de eerste keer een baard laat groeien, zul je misschien merken dat dat behoorlijk kan gaan kriebelen de eerste dagen. Gebruik een vochtinbrengend product zoals NFM energy Q10 wake-up gezichtsgel voor een verkoelend effect waarmee je dat ‘kriebelige’ gevoel tegengaat en de onderliggende huid hydrateert. En het allerbelangrijkste is dat de gel geen lelijke vetlaag achterlaat op je baard.

BRON nivea

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like