Geen categorie

Bier & Baard, vriendjes voor het leven

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De baardmannen die je spreekt of ziet hebben vaak een lifestyle waarin stoere muziek, lekkere wijven en gave auto’s een grote rol spelen. Toch vallen niet alle baardmannen in die categorie. De Baard Guru legt uit waarom.

Stereotypering is natuurlijk één van de makkelijkste en meteen het meest irritante fenomeen waar nederlanders ontzettend goed in zijn. Zelf gooien we natuurlijk ook lekker wat olie op t vuur met baardenclubs, baardevents en baardfeestjes. Toch kunnen veel van onze baard vrienden zich niet vinden in deze lifestyle.
Komt het misschien omdat onze zachtaardige kantoorbaard liever niet geassocieerd word met de volgetattoeërde baardman of is het anders om. Zelf ben ik blij dat mijn klanten zich helemaal niet bezig houden met deze discussie. Baarden zouden moeten verbroederen maar het tegendeel zie ik op social media. Baarden clubs op facebook en instagram die zo extreem zijn met hun “cult” dat ze er een hoop mensen mee afstoten, en dan vooral baardmannen. Ja, het logo van je facebook of insta club op je lijf tatoeëren vind ik best extreem.

Als guru heb ik gemerkt dat we toch nog wel een paar raakvlakken hebben onder de baardmannen namelijk bier en lekker eten, met lekker eten bedoel ik dan voornamelijk vlees.
Ik begon dingen te herkennen in baardmannen zoals een gedeelde liefde voor ambachtelijk gebrouwen speciaal bier en een liefde voor bierworsten, burgers, rood vlees en bbq’en.
Zou deze gedeelde passie voor bier en vlees ergens diep in onze bouwtekening verstopt zitten na eeuwen van evolutie ? Ik denk het wel.

Voer voor de grap eens je eigen “social experiment” uit in de stad waar je woont. Tel hoeveel baardmannen je spot in een normale bar of cafeetje en vergelijk dat met het aantal baardmannen die je spot in een speciaalbier cafe.

Ik ben benieuwd naar de resultaten !

Leuke plekken om ambachtelijk gebrouwen speciaal bier te proeven ? Check de Uiltje Bar in Haarlem of Het Stadsbrouwhuis in Leiden.

Debaardguru

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like