Lifestyle

Borsthaar: wat moet je er eigenlijk mee?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Als liefhebber van baarden, ben je niet vies van een beetje mannelijk lichaamshaar. Toch schijnt één op die tien mannen zijn borsthaar af te scheren. Wellicht denk je: wat weinig eigenlijk, ik heb het idee dat het er meer zijn. Maar niet iedere man is dan ook gezegend (of vervloekt) met een ruig behaarde borst. Wat moeten we er eigenlijk, met dat borsthaar, als we het überhaupt al hebben?

Wat willen vrouwen?

De keuzes die je tot je beschikking staan zijn houden, actief trimmen of helemaal afscheren. Afgezien van wat je eigen voorkeur geniet, ben je misschien in je hoofd bezig met wat vrouwen eigenlijk aantrekkelijk vinden wat betreft de mannelijke borst. Vraag het degene van wie je het wilt weten, stellen we het voor, want in de praktijk zijn de meningen erover verdeeld. Er zijn vrouwen die kicken op borsthaar omdat ze het extra mannelijk vinden, maar er zijn ook meer dan genoeg vrouwen die griezelen van borsthaar. Natuurlijk hoef je je (gewenste) partner er niet in tegemoet te komen, maar als het je zelf weinig kan schelen kun je net zo goed naar haar voorkeur vragen. En ja, als dat iemand is waar je alleen nog maar een oogje op hebt, moet je dat tactisch zien te verpakken in een gesprek. Anders is het toch een beetje een rare vraag om er zomaar uit te floepen: “Wat vind jij eigenlijk van borsthaar?”

Trimmen

Tussen indiaan en gorilla zit natuurlijk nog een groot gebied van verschillende maten van beharing. Heb jij naar jouw smaak of die van je partner te veel borsthaar, dan heb je de optie om het te trimmen. Je kunt bijvoorbeeld de bovenkant bijwerken, zodat het haar niet boven je t-shirt uitkomt. Ook kun je over het geheel ervoor kiezen om de lengte van de haren beperkt te houden. Het trimmen van je borsthaar doe je het beste met een tondeuse die je in staat stelt om in te stellen hoe rigoureus je gaat scheren. Maar als je kiest voor trimmen, besef dan wel dat je het regelmatig zult moeten bijhouden. En dat is toch weer tijd die je niet aan je baard kunt besteden.

Afscheren

Wil je voor een gladde look gaan? Dan is scheren een goede methode. Heb je veel en lang borsthaar, dan kan het geen kwaad om er eerst met de tondeuse overheen te gaan en er alvast een stuk vanaf te halen. Maak vervolgens eerst de haren nat, want dan worden ze zachter. Breng vervolgens scheercrème of eventueel olie aan. Scheer eerst met de haargroeirichting mee. Als je huis daar niet al geïrriteerd van raakt, kun je vervolgens ook nog tegen de richting in scheren voor het gladste resultaat. Daarna kun je een verzorgende crème, olie of lotion aanbrengen om de huid tot rust te brengen. Houd er rekening mee dat je huid zeker de eerste keer tamelijk geïrriteerd kan raken van het scheren.

Waxen

Een alternatief wat voor een langduriger glad resultaat zorgt is waxen. Je verwijdert dan het haar met wortel en al, waardoor het langer duurt voordat er weer haar groeit. Het gladde resultaat kan drie tot weken langer blijven, wat natuurlijk erg goed klinkt. Omdat je met waxen ook de dode huidcellen verwijdert, voelt je huid na het waxen lekker soepel en glad aan. Als je vaker waxt, komen de hare steeds zachter en minder terug. Houd hier rekening mee als je in toekomst toch nog voor de ruige, harige look wilt gaan. Waxen is op z’n zachtst gezegd pijnlijk en is daarom niet voor iedereen. Probeer het niet zelf, maar ga ervoor naar een schoonheidsspecialist(e). Het moet met beleid gebeuren, anders is er een kans dat je de huid meetrekt en dan doet het natuurlijk alleen maar meer pijn.

Heb je standaard niet meer haar op je borst dan slechts een enkele verdwaalde haar hier en daar? Dan kun je net zo goed voor de gladde look gaan die je dan toch al bijna hebt door regelmatig die paar haren onder de douche weg te scheren. Dat kan ook prima zonder scheercrème, hoewel je mét wel nét iets meer afscheert, waardoor het langer duurt voordat de haren weer zichtbaar worden.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like