De Baard Van

De baard van Jesse Beau van den Bos

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat is je naam?

Mijn naam is Jesse.

Hoe oud ben je?

Ik ben 26 jaar oud, al zeg ik liever dat ik 26 jaar jong ben.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Om de huur te betalen werk ik als pedagogisch medewerker op een crisisopvang voor jongeren van 12 tot 18 jaar. In mijn vrije tijd sport ik graag, speel ik een liedje op mijn gitaar of knutsel ik aan mijn motor.

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Vanaf februari dit jaar groeit er een serieuze baard aan de onderkant van mijn hoofd. Het was mijn goede voornemen voor dit jaar, voornamelijk uit nieuwsgierigheid.

Heb je een baardenheld?

Nee.

Wat vindt  je directe omgeving ervan?

De reacties zijn wisselend. De meeste waardering komt van de mannen uit mijn omgeving. Laatst in de stad kwam er ineens een maar naast me lopen die even kwijt moest dat ik een ‘geweldig mooie baard had’. Dankjewel! Er zijn helaas maar weinig vrouwen die een goede baard kunnen waarderen. Op feestjes ontkomt de baard ook niet aan aandacht. Zo ben ik wel honderd keer vergeleken met ‘die gast van Fast and Loud’.

Hoe verzorg je je baard?

De dag begin ik doorgaans met een douche waarbij de baard natuurlijk ook helmaal uitgespoeld wordt. Daarna is het een kwestie van afdrogen wat je bij normaal haar ook doet. Als de baard zo goed als droog is smeer ik er baardolie in. Dit maakt de baard zachter en glanzender. Ook helpt het de baard beter strak te houden en zorgt het voor een lekkere geur. Vooral dat laatste wordt gewaardeerd. Het zou ook helpen tegen jeuk, maar daar heb ik inmiddels geen last meer van. Eens paar maand vul ik op ebay.com of etsy.com de term ‘beard oil’ in en zoek ik met name naar bijzondere merken en geuren. Ik heb inmiddels een kleine verzameling.

De baard van Jesse Beau van den Bos

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Als Rotterdammer moest ik natuurlijk een bezoek aan Schorem gebracht hebben. Daarnaast ben ik ook eens bij New York Barbershop langs gegaan.

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Schorem en NY Barbershop zijn beide fijne plekken om als man (en vooral als baardrager) binnen te stappen. Bij NY Barbershop stap je binnen bij een rustige in jaren dertig style uitgevoerde barbier. Je jas wordt aangenomen, je krijgt je een drankje aangeboden en je voelt je echt een heer als je de shop weer verlaat. Schorem pakt het iets anders aan. Wat de style betreft lijkt dit op NY Barbershop, maar de sfeer is niet te vergelijken. Bij Schorem voel je je namelijk meer een badboy dan een heer. De shop zit er geleefder uit, het publiek lijkt jonger, de muziek is wilder en de barbiers enthousiaster. Natuurlijk word je ook bij Schorem voorzien van een drankje.
In tegenstelling tot Schorem werken ze bij NY Barbershop wel op afspraak, dus voorkom je dat je lang moet wachten tot je aan de beurt bent (wat ik persoonlijk geen probleem vind!) en niet al te onbelangrijk: er komen geen vrouwen bij Schorem binnen tijdens de openingsuren!

Wat betekent de baard voor je?

Mannelijkheid! Al zit dat natuurlijk in meer dan alleen wat haren aan de kin. Een voordeel van een baard als deze is warmte, wat met de aankomende winter erg prettig is.

Wat vind je van debaard.nl?

Tof dat iemand het initiatief heeft genomen om interessante artikelen, leuke weetjes en handige reviews over alles wat met baarden te maken heeft een plek te geven op het internet.

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

De site is goed zoals hij nu is. Vooral zo voortzetten!

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Vooral doen wat goed voelt, niet wat anderen je vertellen dat goed is.

De baard van Jesse Beau van den Bos

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like