De Baard Van

De baard van Lintacker Steven

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Elke week plaatsen we hier een mooi interview met een trotse baarddrager. We zijn benieuwd naar de reden van de baard en uiteraard hoe ze deze verzorgen. Wil jij hier zelf een keer staan of ken je iemand die hier moet staan? Neem dan contact met ons op. Vandaag hebben we de baard van Lintacker Steven.

Wat is je naam?

Lintacker Steven 

Hoe oud ben je?

29

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk als verkoper in een winkel van bouwgereedschappen.

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

In maart 2011 heb ik besloten om mijn baard te laten groeien.

We zouden trouwen in juni en ik had gezegd tegen mijn vrouw dat ik mijn baard ging laten staan tot net voor de trouw. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik hem ging laten scheren.

Maar toen het moment van de waarheid naderde, had ik mijn baard al volledig in de armen gesloten.

Mijn vrouw vond dat het me goed stond en vond het ook wel een goed idee. Sindsdien heb ik hem niet meer afgedaan, hoogstens laten bijtrimmen.

Heb je een baardenheld?

Een baardenheld heb ik niet echt. Elke man die met trots en overtuiging zijn baard draagt is een held!! 😉

Wat vindt je directe omgeving ervan?

Mijn vrouw vindt mijn baard wel geslaagd. De enige voorwaarde die ze stelt is dat ik hem moet verzorgen, wat uiteraard voor zich spreekt. Sommige vrienden of familie vinden er niks aan. Daar heb ik maar 1 woord voor…jaloezie!! Haha.

Op mijn werk komen er geregeld koerierdiensten langs. De chauffeurs zijn geregeld van Turkse of Marrokaanse afkomst.

Van sommigen van hen heb ik wel al de vraag gekregen of ik wel degelijk de Belgische nationaliteit heb. Ze vroegen dan of ik een moslim was. Zulke situaties zijn altijd grappig.

Hoe verzorg je je baard?

Ik was mijn baard met gewone shampoo. Ik doe er wel geregeld conditioner in. Zelf ben ik een grote fan van baardolie. Mijn eerste flesje was er één van Capt. Fawcett.

Daarna heb ik een flesje gekocht van Absoluut! Cosmetica. Deze vrouw uit Gent maakt zelf haar olie. Deze ruikt heel fris!

Onlangs heb ik een flesje beardtonic gekocht van Dr. K, en eentje van apothecary 87.

De tonic van Dr. K ruikt lekker fris en is niet overheersend. Die van apothecary 87 is samen met die van capt. Fawcett één van mijn favorieten.

Verder gebruik ik sinds kort de baardwax van Mr. Bear family. Omdat mijn baard enorm krult (sommigen noemen het een schaamhaarbaard) is het wel gemakkelijk om even de wax te gebruiken zodat mijn baard getemd is. 

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Ik ben eenmaal bij Brabo’s Hand geweest in Antwerpen.

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Een gezellige shop moet ik zeggen. Mijn baard was toen tot in de puntjes verzorgd. Een aanrader. Ze vragen je op voorhand wat je graag hebt.

Wat betekent de baard voor je?

De baard staat voor wie ik ben. Ik zou mezelf niet meer kunnen inbeelden zonder baard. Ik zou niet meer de man zijn die ik nu ben.

Wat vind je van debaard.nl?

Mooie en overzichtelijke site met een heel snelle en vlotte leverservice. 2 a 3 dagen na betaling heb ik mijn bestelling ontvangen. Zulke service kom je nog maar zelden meer tegen.

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Voorlopig vind ik niet dat er iets ontbreekt op de site. Misschien moeten jullie wat meer wedstrijden organiseren waarbij de mannen iets kunnen winnen. Geen grote dingen maar een soort tester van zeep,olie of iets dergelijks. Of eventueel een “voor de baard”  en “na de baard” foto. Dit is maar een idee. Iets kunnen winnen is altijd leuk 😉

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Ik hoop dat de “baardhype” die er momenteel toch wat heerst snel overwaait. Een baard is iets wat moet gedragen worden uit overtuiging, en niet omdat het in de mode is. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like