De Baard Van

De baard van Marijn van Bussel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Elke week hebben plaatsen we hier een mooi interview met een trotse baarddrager. We zijn benieuwd naar de reden van de baard en uiteraard hoe ze deze verzorgen. Wil jij hier zelf een keer staan of ken je iemand die hier moet staan? Neem dan contact met ons op. Vandaag de baard van Marijn van Bussel.

Wat is je naam?

Marijn van Bussel

Hoe oud ben je?

25

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik theater technicus, maar ben de laatste tijd meer in het nachtleven te vinden als dj/organisator. Momenteel ook bezig met de cursus Live Engineering aan het SAE Instituut.

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Mijn baard heb ik nu vanaf de zomer. Daarvoor had ik altijd wel een baardje, maar niet zo volgroeid als nu. Ja, waarom heb ik mijn baard? Goeie vriend van mij heeft ook een goeie baard en dacht: Ik kan ook wel een baard laten staan. Nu is het een soort identiteit geworden. Mensen die ik nu ontmoet, kennen mij niet zonder. Ik weet ook niet meer hoe mijn gezicht eruit ziet zonder baard.

Heb je een baardenheld?

Brian ’Fear The Beard’ Wilson. Zijn baard is iconisch in de honkbal wereld.

Wat vindt je directe omgeving ervan?

Mijn familie vindt het nu wel oke. Ze hebben geaccepteerd dat ik een baard heb. Of ze het heel mooi vinden denk ik niet, maar ik ga hem er niet afhalen dus ze hebben er maar mee te leren leven. Mijn moeder vind het wel heel tof. Veel vrienden van me vinden het wel tof dat ik een baard heb. Men wil er ook regelmatig aanzitten om te voelen of het wel echt zacht is.

Hoe verzorg je je baard?

Geregeld wassen met shampoo en conditioner. Daarnaast elke dag kammen.

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Ja, bij de barbers van Cut Throat Barber and Coffee.

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Heel fijn. Er werd echt aandacht aan je besteed en ze namen de tijd voor me. Het zijn inmiddels ook vrienden van me geworden, dus kom daar geregeld over de vloer. En dan niet altijd voor mijn baard, maar ook gewoon voor een gezellig praatje.

Wat betekent de baard voor je?

De baard is wel een stukje ’ik’ geworden. Zou niet weten wat ik nu zonder baard moet ofzo. Klinkt misschien gek, maar je raakt er wel echt gehecht aan. Het is wel een commitment om er één te laten groeien. Je hebt hem ook niet zomaar.

Wat vind je van debaard.nl?

Leuke site. Ik vind het tof dat jullie aandacht besteden aan baarden van de ’gewone’  man. Niet alleen maar bekendheden.

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Interview met Berry van der Mark.

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Laat alleen een volle baard groeien als je ook daadwerkelijk haargroei hebt. Geen vlassige plukjes haar. Dat kan je geen echte baard noemen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like