De Baard Van

De baard van Rutger

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat is je naam?

Mijn naam is Rutger en kom uit Friesland.

Hoe oud ben je?

Ik ben 28 jaar.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Werk sinds 4 jaar in de zorg. Ik begeleid mensen met een beperking bij het wonen. Verder woon ik samen met mij vriendin, dochtertje en stiefzoontje.

Hoe lang heb je al een baard en waarom? 

Ik heb al sinds mijn 16e altijd wel wat gezichtsbeharing gehad. Dit zag er eerst natuurlijk helemaal niet uit, maar met fanatieke vrienden deden we allemaal enorm ons best. Uiteindelijk was ik rond mijn 18e levensjaar al in staat een mooi en fatsoenlijk ringbaardje te laten staan. Een paar jaar later ben ik overgestapt op de wat volle baard. De reden voor het hebben van een baard is simpelweg omdat het je mannelijker maakt en ik mij er zelfverzekerd door voel.

Heb je een baardenheld?

Mijn baardenheld is Zakk Wylde. Deze gast heeft een baard waar iedereen jaloers op is, maar (bijna) niemand durft deze zelf te laten staan.

Wat vinden je directe omgeving ervan? 

Mijn vriendin hield compleet niet van baarden tot ze mij tegen kwam. Ik had de baard laatst wat te kort getrimd, waar ik meteen commentaar op kreeg haha. Mijn familie en vrienden kennen mij niet anders.

Hoe verzorg je je baard?

Ik scheer om de dag mijn hals en wangen. Dit om de baard een beetje in strakkere lijnen te houden en om er niet onverzorgd bij te lopen. De baard trim ik 2x per week op standje 5 (1cm)

Wat betekent de baard voor je? 

Veel, kan me geen leven indenken zonder wat haar om je gezicht.

Wat vindt je van debaard.nl?

Het is een leuke site om rond te hangen. Op één of andere manier vinden mannen met interesse voor baarden het nou eenmaal geweldig om het daar over te hebben, naar te kijken en daardoor geïnspireerd te worden. Het houdt je scherp.

Wil je nog iets kwijt over baarden? 

Veel jongens/mannen laten tegenwoordig een baardje staan omdat dit ineens in de mode is. Omdat iedereen het doet betekent het niet dat jij het ook moet gaan doen. Je moet het doen omdat jij je er zelfverzekerd en fijn bij voelt. Een echte baarddrager draagt zo’n ding niet voor even.. maar neemt een baard voor het leven!

Interview

Wil jij hier ook een keer staan? Neem dan contact met ons op.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like