De Baard Van

De baard van Tjeerd

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat is je naam?

Mijn naam is Tjeerd Balvers

 

Hoe oud ben je?

26 jaar

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben sinds 3 weken trotse eigenaar van mijn eigen bedrijfje, TB24 Event Support. Met TB24 Event support ondersteun ik verschillende partijen bij het opzetten, organiseren en uitvoeren van evenementen en festivals.

 

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Helaas kan ik door mijn werk niet zeggen dat ik altijd een baard heb. Ik draag hem het liefst zoveel mogelijk, maar het is soms helaas een eis van de opdrachtgever. Dat hij eraf moet. Dit is telkens weer een pijnlijk moment. Ik ben nu z’n 5 jaar gecharmeerd van mijn baard. Een baard straalt voor mij de ultieme mannelijkheid uit. Het geeft een bepaald gevoel van vertouwen en bepaald de uitstraling van je persoonlijkheid.

 

Heb je een baardenheld?

Zeer zeker,! Meerdere eigenlijk.  Seasick Steve is een held door de sik die hij dracht. Andrea Pirlo heeft een zeer sprekende baard. Maar mijn ultieme held blijft toch Erik Corton. Mede ook omdat hij het weet te combineren met de rest van zijn stijl. Haardracht, Kleding en Tatoo’s.

 

Wat vinden je directe omgeving ervan?

De meest gehoorde opmerking is;” Is je scheerapparaat kapot”, snel gevolgd door een;” Maar het staat je wel hoor”.  Verder heeft iedereen het wel geaccepteerd. Het past bij de persoon die ik ben. Helaas nog niet altijd bij het werk dat ik doe, maar ik hoop dat dat snel komt.

 

Hoe verzorg je je baard?

Ik was hem dagelijks en zorg dat hij altijd gekamd is als ik de deur uit ga. Verder trim ik hem wekelijks of werk hem bij met de schaar. De plekken waar hij niet vol groeit scheer ik met het mes.

 

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Ja, ik ben bij de heren van Schorem haarsnijder en barbier geweest. Het voordeel is dat zij ook op festivals als Lowlands en Pukkelpop staan en ik ze tegen kom tijden mijn werk. Zo kan ik mijn werk mooi combineren met een bezoek aan de barbier.

 

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Super!, er magen alleen maar mannen en dieren de shop binnen. Vrouwen worden niet toegelaten en de drempel is daarin bepalend. Verder is het mannen onder elkaar en kun je een biertje krijgen tijdens het wachten. Dit kan wel eens lang duren, want het is gewoon achteraan sluiten in de rij…

 

Wat betekent de baard voor je?

Zoals ik net al aan gegeven heb vindt ik het de ultieme manier om je mannelijkheid te tonen. Het geeft toch iets noests en stoers. Zeemannen, Vikingen, Piraten en Cowboy’s worden toch veelal geprofileerd met een baard of snor.

 

Wat vindt je van debaard.nl?

Gaaf! Ik vindt het een mooi platform om de baard in the picture te zetten. De baard komt toch steeds meer terug in het straatbeeld en kan publiciteit goed gebruiken.

 

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Videoverslagen met bijvoorbeeld Barbiers. Ook video’s met tips over hoe anderen hun baard onderhouden lijkt me wel lachen. Verder iets van een event of meeting vanuit de Baard lijkt me wel wat.

 

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Het groeit er niet voor niets, Heren!

foto5

foto4

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like