Geen categorie

De Harige Knop

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Scheerkwasten zoals wij ze nu kennen zijn er nog niet zo heel lang. Vroeger werd vooral gebruikt wat voor handen lag zoals haren van paarden, varkens en dergelijke. Toen klassiek scheren uitgebreider en luxer werd uitgevoerd zag je ook vaak handvatten van schildpad, ivoor, been en metalen. Tegenwoordig kun je kiezen uit das (badger) zwijn (boar) of synthetisch haar voor je kwast met een metalen, kunstof of houten handvat.

Dassenhaar is perfect voor het maken van een mooi scheerschuim en houd veel water vast.
De truc is dan ook om een lather op te kloppen en zoveel mogelijk water op het gezicht aan te brengen zodat jouw baardharen veel vocht op kunnen nemen. Hierdoor zijn ze makkelijker af te snijden.

Maar waar komen die kwastkoppen eigenlijk vandaan… made in China?
Dassen zijn bij ons een beschermde diersoort en daarom wordt het haar voor onze kwasten vooral uit China gehaald van zogenaamde badgerfarms en je voelt hem al aankomen, ze zijn daar niet zo van de dierenrechten.

Bij mij in de shop krijg ik dagelijks vragen over de herkomst van ingrediënten en producten.
Denken jullie bijvoorbeeld weleens na over wie je product heeft gefabriceerd en hoe dat proces verloopt. In het geval van de dassenharen kwast, wat voor redelijk wat discussies kan zorgen, is het vrij makkelijk op te lossen door het gebruik van een synthetische kwast. Ze noemen dit ook wel fibre kwasten en zijn zeer geschikt voor het opkloppen van een mooie kom scheerschuim.

Denk dus eerst goed over de herkomst van je scheerproducten en wat de alternatieven zijn.
Koop bijvoorbeeld een Nederlands merk zoals Mr. Maroosh die met hun producten pioniers op de Europese markt zijn in scheerproducten.
Muhle sluit zich ook aan in de trend met synthetische kwasten.

In sommige religies zijn dassen en varkens niet rein en nog steeds worden dierlijke vetten gebruikt in cosmetische producten en dierproeven uitgevoerd.De synthetische kwast zou daarom een prima oplossing zijn voor onze baard dragers met een religie die zich daarmee bezig houdt en thuis hun baard willen bijwerken door de hals te scheren met een mooi schuim.

Laat je goed informeren door je barbier of de verkoper. Natuurlijk is zelf onderzoek doen altijd het beste.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like