Geen categorie

De letters achter de schrijver

De letters achter de schrijver
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met schrijven. Veel mensen om mij heen keken er van op en vroegen waar ik mee bezig was. Deze reactie verbaasde mij weinig, woon immers in een dorp. In een dorp is alles wat je anders dan de rest doet apart. Schrijven dus ook. Al gauw kwam ik erachter dat deze meningen groot en deels omsloegen en dat ze waardeerden dat ik iets durfde te proberen. Iets wat eigenlijk heel moeilijk is, wat persoonlijk is en iets waar je de Nederlandse taal tot in de puntjes voor moet kennen.

Iedereen die mij kent weet dat juist deze punten heel moeilijk zijn. Ik praat niet makkelijk over gevoel of over persoonlijke dingen en mijn Nederlands is zachts gezegd gemiddeld. En toch? En toch schrijf ik, en toch heb ik er enorm veel plezier in. Dit aspect is naar mijn mening belangrijker dan al die andere bij elkaar. Ja het klopt, wanneer je iets heel stellig brengt en er zitten spelfouten in dan komt het anders over. Het klopt dat als je iets persoonlijks wil brengen en je verteld het alsof je het over een derde persoon hebt dan komt het anders over. Maar ik schrijf vanuit mijn gevoel en vanuit mijn hart. Als iets met een d inplaats van met een t moet snapt iedereen de context ook nog wel. Een jaar geleden heeft dit besluit me veel gebracht.

Ik schrijf columns voor verschillende super toffe blogs (waaronder: b4men.nl, debaard.nl en utrecht2015.nl), krijg leuke reacties op mijn columns en ik heb er leuke contacten bij. Een jaar geleden en jullie weten nog niet weinig persoonlijks over mij, dit stuk laat een klein tipje van de sluier zien. Het verhaal achter de schrijver, blogger, columnist. Een schrijver met een baard, liefde voor het goochelen met woorden en een mening. Deze mening probeer ik zo leuk, verrassend en zo gek mogelijk bij jullie te brengen. Waar wil jij dat ik een mening over heb? Geef in een reactie hieronder een onderwerp en wie weet zie je jouw onderwerp over twee weken online komen!

DE LETTERS ACHTER DE SCHRIJVERhttps://www.debaard.nl/de-letters-achter-de-schrijver/Waar wil jij dat Pascal een mening…

Posted by DEBAARD.NL on donderdag 27 augustus 2015

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like