Movies

Marvel series op Netflix

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Veel mannen zijn opgegroeid met de superhelden van Marvel. Zij die er niet mee zijn opgegroeid, zijn er hoe dan ook mee in aanraking gekomen. Iedereen kent The Hulk, Spiderman en Wolverine. In de loop der jaren is Marvel begonnen om nog meer van hun in comicbooks getekende superhelden tot leven te brengen en te verfilmen. Het gros is uitgekomen in film, maar een deel is ook uitgebracht in zes series op Netflix. Lees snel welke series dit zijn.

Daredevil

Als kind werd Matt Murdock blind door een bizar ongeluk met een vrachtwagen vol chemicaliën. In plaats van dat dit hem belemmerde, kreeg hij ultra gevoelige zintuigen. Hierdoor ziet hij de wereld op zijn  unieke en eigen manier. Nu gebruikt hij zijn krachten om criminaliteit tegen te gaan. Overdag runt hij een advocaten praktijk met zijn beste vriend Foggy Nelson. Daredevil is een blinde badass die geen angst kent en vecht tegen onrecht.

Jessica Jones

Jessica Jones wordt geplaagd door PTSS, maar haar speciale gaven zorgen ervoor dat ze zich toch staande houdt. In haar gewone leven is ze een privé detective die haar werk als de beste doet. Ondertussen wordt ze achterna gezeten door haar ex-vriend Killgrave. Een bad guy die iedereen kan hypnotiseren door zijn wil uit te spreken. Zo krijgt hij al snel zijn eigen leger die Jessica wil pakken.

Luke Cage

In de gevangenis werd Luke Cage geselecteerd voor een speciale proef. Tijdens deze proef ging er iets mis, waardoor hij nu bulletproof is. Dat komt handig uit als je in de gewelddadige wijk Harlem woont, waar iedereen de macht wil en deze pakt door veel geweld te gebruiken. Luke probeert al dit geweld tegen te gaan en probeert de Harlem maffia onderuit te halen. Hier maakt hij al snel meerdere vijanden mee. Gelukkig kan hij recht door een kogelregen lopen, zonder ook maar een schram op te lopen.

Iron Fist

Jaren geleden stortte het vliegtuig van multimiljonair Wendell Rand neer in de Himalaya’s. Aan boord zat ook zijn zoon, Danny Rand. Jaren na de crash komt Danny Rand ineens terug in New York en meldt zich bij Rand Enterprise: Het bedrijf van zijn vader. Wat niemand weet is dat hij jaren lang in Kun Lun heeft getraind, waar hij de Immortal Iron Fist is geworden. De gezworen vijand van The Hand. Een vijandelijke groep die toevallig ook in New York is.

The Defenders

In The Defenders komen alle vier superhelden samen om New York city te redden van de vijandelijke groep The Hand. In het begin gaat alles stroef, maar als vrij snel merken ze dat samenwerken de beste manier is om het kwaad tegen te gaan. Al zit niet iedereen meteen op één lijn..

The Punisher

De Punisher is de grootste badass die je ooit zult ontmoeten. Hij komt voor het eerst voor in Daredevil seizoen twee, waar je hem leert kennen als de bad guy. In deze serie merk je dat Frank Castiglione (the Punisher) niet een bad guy is, maar meer een anti held. Hij haalt criminaliteit, drugsdealers en terroristen neer door zwaar vuurgeweld op ze los te laten. ‘One shot, one kill’, is het motto wat hij leerde in het leger. Hij zal dus nooit een kogel misschieten.

Volgorde Netflix Marvel series

Alle superhelden hebben (indirect) met elkaar te maken en leven in dezelfde tijd en wereld. Dit is ook te merken als je in deze series duikt. Nu is het niet zo dat je eerst de ene serie afwerkt en vervolgens de andere. De Netflix Marvel series hebben een volgorde en deze ga je per seizoen af. Doe je dit niet, dan mis je veel inside info, karakters en grapjes. Bovendien zijn er redelijk wat spoilers als je het op een andere volgorde bekijkt en dat wil je natuurlijk niet. De juiste volgorde om deze series te kijken is:

Daredevil                         Seizoen 1

Jessica Jones                   Seizoen 1

Daredevil                         Seizoen 2

Luke Cage                       Seizoen 1

Iron Fist                           Seizoen 1

The Defenders                Seizoen 1

The Punisher                   Seizoen 1

Jessica Jones                   Seizoen 2

Luke Cage                       Seizoen 2

Iron Fist                           Seizoen 2

Eind 2018 komt het derde seizoen van Daredevil uit. In 2019 wordt seizoen twee van The Punisher en seizoen drie van Jessica Jones verwacht. Dus voorlopig ben je nog wel even zoet.

Tijd om te kijken?

Met tien seizoenen aan Marvel actie heb je de komende periode voldoende afleveringen om te bingen, zeker aangezien de nieuwe seizoenen er al aankomen. Belangrijk is wel dat je deze series niet per serie afgaat, maar per seizoen. Doe je dit niet, dan klopt de volgorde niet meer en is de hele verhaallijn verpest. Onder de Marvel helden zitten een paar echte badassen, die je liever niet op straat tegen wilt komen. Bekijk de series nu op Netflix!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like