Lifestyle product Tech

Populairste mobile games van dit moment

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Iedereen speelt tegenwoordig games op zijn telefoon. Vroeger werd de keuze beperkt tot Snake, maar deze tijden hebben we achter ons gelaten. Tegenwoordig zijn er veel meer type games. Bij sommige moet je echt tactisch nadenken en opletten, waarbij je andere games lekker rustig kunt spelen terwijl je bijvoorbeeld een Marvel serie op Netflix zit te kijken. Het fijne aan mobile gaming is dat je het eigenlijk altijd en overal kunt doen. En met een breed scala aan (gratis) games, lijk je nooit uitgespeeld. Bovendien is het een goed excuus als je vriendin je vraagt om iets te doen: Ik zit even in een potje!

Er zijn duizenden gratis games die je kunt downloaden op je telefoon. Bovendien zijn er miljoenen mensen die op dit moment online op hun telefoon gamen. Zo vind je dus altijd een tegenstander en kun je lekker lang doorspelen. Maar wat zijn nou de beste en populairste games van moment? De games die echt verslavend zijn en waar continu een nieuwe tegenstander online te vinden is. Wij zochten het voor je uit!

1 PUBG Mobile

PlayerUnknown’s BattleGrounds is een battle royale game. Een first en third person shooter waarbij je op een eiland wordt gedropt met 100 spelers. Het doel van het spel is om als laatste speler over te blijven. Het speelgebied op dit eiland wordt steeds kleiner naarmate de tijd verstrekt. Kom je buiten dit speelgebied, dan dalen je levenspunten. Doordat het gebied steeds kleiner wordt, kom je vanzelf andere spelers tegen. Een ronde duurt maximaal 30 minuten. In de laatste ronde is schuilen voor de ander praktisch onmogelijk vanwege het super kleine speelgebied.

2 Fortnite: Battle Royale

Deze game is eigenlijk een exacte kopie van de bovenstaande game. Het is een soort FIFA vs PES strijd. Fortnite is meer geanimeerd tegenover het realistischer lijkende PUBG. Daarnaast heb je in Fortnite de mogelijkheid om dingen in een fractie van een seconde te bouwen. Zo kun je door het omhakken van bomen, hout verzamelen om bijvoorbeeld een trap te bouwen die je helpt een berg op te komen. Of als je beschoten wordt, bouw je snel een muurtje om achter te schuilen. Deze extra dimensie is echt een goede toevoeging in deze batte royale game.

3 Clash of Clans

Bij Clash of Clans bouw je een dorpje. Het doel is om dit dorp te laten groeien en sterker te laten worden. Dit doe je door gebouwen, troepen en defensie te upgraden met goud of elixer. Dit goud en elixer kun je stelen door andere dorpen te slopen. Door strategisch troepen te plaatsen en kun je de defensie van het vijandelijk dorp snel uitschakelen en alle het goud en elxier meenemen. Je moet ook tactisch nadenken over hoe jij jouw dorp bouwt. Bij een slechte indeling verlies je alle battles die tegen jouw dorp worden gevoerd. Je dorp zit bij een clan en binnen deze clan zijn er weer allerlei features.

4 Clash Royale

Deze game is van dezelfde makers als Clash of Clans. Ondanks dat een groot deel van de karakters hetzelfde zijn als in Clash of Clans, is Clash Royale een totaal andere game. Je speelt in verschillende arena’s, met als doel de drie torens van de ander kapot te maken. Een ronde duurt drie minuten en als het na drie minuten nog gelijk staat, is er een sudden death van één minuut. Je stelt een deck samen van acht kaarten en gaat los! Kaarten verzamel je door kistjes te openen of ze te vragen in je clan. In elke arena unlock je nieuwe kaarten, waardoor je ook een ander deck kunt samenstellen.

5 Pokemon Go

Iedereen kent Pokemon. Het is een van de grootste franchisen ooit. In 2016 kwamen ze met een officiële mobile game genaamd Pokemon Go. Om Pokemon te vangen moet je echt naar buiten gaan en ze zoeken. Het is dus een game waar je letterlijk actief mee bezig bent. Inmiddels zitten de eerste drie generaties in het spel. Dit betekent dat je ongeveer 400 verschillende Pokemon kunt vangen. In het spel kun je ook een Gym Battle doen. Win je deze? Dan mag jij jouw Pokemon in de Gym doen. Daarnaast heeft de game veel andere features. Dus kom van de bank af en ontdek wat je allemaal kunt doen!

Populairste mobile games van dit moment

In de top vijf van populairste games van dit moment zitten verschillende, maar toch vergelijkbare games. PUBG en Fortnite zijn redelijk hetzelfde. En Clash Royale is gebaseerd op Clash of Clans. Alleen Pokemon Go is weer totaal anders dan de andere vier games. Al deze games zijn gratis te downloaden, dus waar wacht je op. Ga lekker spelen en vertel ons hieronder wat volgens jou de beste game is. Misschien staat die wel niet in deze top 5?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like