Sports Lifestyle product Tech

Tijd voor FIFA 19

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

FIFA 19 staat weer voor de deur! Vanaf 28 september is deze populaire EA game weer verkrijgbaar. Ronaldo staat op voorkant in zijn Juventus shirt. Wat is er nog meer anders aan FIFA 19? We vertellen het je graag.

FIFA 19

Nog heel even en je kunt de nieuwe FIFA halen. FIFA 19 is net wat anders dan de vorige edities. De grootste toevoeging aan dit spel is de Champions League. FIFA 19 is beschikbaar voor de PS4, XBOX One, (Windows) PC en Nintendo Switch. De game wordt ook nog uitgebracht op de XBOX360 en PS3. Het is nog niet bekend of dit de laatste editie voor deze consoles is, maar men gaat hier wel van uit. Speel jij dus FIFA op de XBOX360 of PS3? Grijp dan nu deze (misschien wel laatste) kans om de nieuwe FIFA te kopen!

Small Details

EA heeft subtiele veranderingen in de game aangebracht. Qua graphics is FIFA 19 bijna niet te onderscheiden van FIFA 18. Iets wat wel meteen opvalt is dat naast de geselecteerde speler, nog een speler een driehoekje boven zijn hoofd heeft. Dit is de speler die wordt geselecteerd als je van speler wisselt. Zo kun je beter ‘plannen’ hoe je moet verdedigen. Daarnaast lijkt EA tijd te hebben besteed aan de kapsels van de spelers, net als echte spelers doen! Je ziet de lijnen van het haar net wat beter, waardoor de kapsels realistischer lijken. En dat is zeer belangrijk, want iedereen weet dat je beter speelt met een strak kapsel… Althans dat is wat sommige spelers ons laat denken. Verder lijkt het publiek in FIFA 19 een stuk actiever te zijn dan in vorige edities, is de Russische competitie eruit gehaald en is de China Super League toegevoegd.

Nieuwe technieken

Het schieten en koppen op goal is een stukje moeilijker gemaakt in FIFA 19. Als je op schieten hebt gedrukt, dien je nog een keer op de schietknop te drukken. Dit doe je zodra het lichaam (voet/hoofd/knie etc) de bal aanraakt. Als je dit precies goed timet, dan krijgt de bal meer kracht, snelheid en curve. Hierdoor heb je een grotere kans om te scoren dan door simpel te schieten. Als je verkeerd timet dan zie je een rood kruisje. Als je dit kruisje ziet, neemt de scoringskans af. Scoren is dan niet onmogelijk, maar de bal zal waarschijnlijk mis gaan. Daarnaast introduceert FIFA 19 het Active Touch System. Simpel gezegd zijn er meer animaties gekomen voor het aannemen van een bal. Hierdoor hebben spelers meer mogelijkheden om een bal te controleren bij het aannemen.

Champions League

De Champions League is absoluut de grootste toevoeging aan FIFA 19. Na een jaren lange strijd heeft EA eindelijk de rechten kunnen kopen. Dat betekent dat jouw droom van het winnen van de Champions League dit jaar eindelijk uit kan komen. De Champions League mode is in meerdere spelelementen geïntegreerd. Zo kun je CL spelen in de Carrière Modus en in The Journey. Daarnaast is er ook een aparte Champions League modus waaraan je kunt deelnemen.

The Journey
Ook in FIFA 19 kun je The Journey spelen. Nadat Alex Hunter in FIFA 17 doorbrak, maakte hij in FIFA 18 de transfer naar de Major League Soccer. In FIFA 19 is het Hunter zijn doel om de Champions League te winnen. Ontdek het in ‘The Journey: Champions’.

Nieuwe Aftrap

In FIFA 19 is er ook een alternatieve gamemodus: De vernieuwde aftrap. Hierin heb je vijf verschillende speltypen die je kunt spelen:

Lange Afstand
Als je de lange afstand modus speelt dan tellen de doelpunten die van buiten de 16 meter gemaakt zijn dubbel. Gewone doelpunten tellen enkel. Als je tegenstander dus 1-0 maakt, kun je door vanaf buiten de 16 meter te scoren meteen op 1-2 komen.

Overleving
In deze gamemodus verlies je een willekeurige speler zodra je gescoord hebt. Scoor jij dus de 1-0 dan staan er nog maar tien man aan jouw kant op het veld tegen elf van de tegenstander. Bij 2-0 zijn dit er negen en bij 1-1 is het tien tegen tien. Je kunt maximaal vier spelers kwijtraken. Zo kun je dus eindigen met 7 tegen 7. Dan is het echt hopen dat je geen rode kaart pakt..

Kopballen en Volleys
Alleen doelpunten die met een kopbal of vanuit een volley gescoord worden tellen als geldig doelpunt. Scoor je met een normaal schot, dan wordt er buitenspel gegeven. Dit maakt het dus een lastige modus. Penals en vrij trappen kunnen overigens wel rechtstreeks gescoord worden.

Eerste tot..
Hierbij kun je aangeven tot hoeveel doelpunten je speelt. Zo kun je de wedstrijd meteen als Golden Goal beginnen of wie het eerst 3 scoort. De wedstrijd loopt verder regulier, maar als de ingestelde score behaald wordt, eindigt de wedstrijd.

Alles mag
Bij alles mag gelden er echt geen regels. Je kunt iedereen continu neerhalen, zonder dat de scheids fluit of zonder dat je kaarten pakt. Zo wordt het dus een ruige pot. Bovendien geldt er ook geen buitenspel en kun je dus makkelijker de bal passen en in scoringskans komen.

Koop jij FIFA 19?

De grootste verandering in de nieuwe EA game is de toevoeging van de Champions League en de Nieuwe Aftrap. Daarnaast introduceert FIFA 19 het Active Touch System, waardoor er nieuwe manieren van balaanname ontstaan. Ook het schieten is een stuk uitdagender geworden in FIFA 19. Verder zijn er wat elementen in het spel die er beter uit zien en de China Super League is toegevoegd aan het spel. Op 28 september komt FIFA 19 uit. Laat ons weten wat jij van FIFA 19 vindt!

Je kunt FIFA 19 alvast reserveren bij Bol.com. Je krijgt FIFA dan binnen op de dag dat deze uitkomt!

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like