Lifestyle

Goedkoopste bestemmingen van Europa

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Lekker op vakantie, wie wil dat nou niet. Misschien wordt het voor jou ook maar eens tijd om er eens lekker tussenuit te gaan. Daarom zochten we voor jou de vijf goedkoopste landen van Europa uit. Als je lekker buiten de schoolvakanties of feestdagen omgaat, kost een ticket en accommodatie minder dan jij per maand aan boodschappen en een biertje uitgeeft.

5 Roemenië

Onderaan de top 5 vinden we Roemenië. Dit is niet direct een land waar je warm van wordt bij de eerste gedachte, maar toch biedt het meer dan je denkt! Het land heeft veel verschillende culturen en daardoor is het land erg rijk aan volkskunst zoals muziek en dans. De hoofdstad Boekarest is een stad die je niet mag overslaan. Mooie oude architectuur en gezellige cafés met aantrekkelijke prijzen. Je kunt ook een auto huren en de verschillende prachtige landschappen van Roemenië bekijken.

4 Litouwen

Van de Baltische staten is Litouwen toch echt het goedkoopste land. Het land is nog niet echt bezig met toerisme en als je buiten de hoofdstad Vilnius gaat, kan het lastig zijn om een Engels sprekende Litouwer te treffen. Toch is Litouwen een mooi land met veel vissersdorpjes en schiereilanden. De binnenstad van de hoofdstad Vilnius behoort tot het UNESCO wereld erfgoed en heeft veel oude gebouwen. Verder is het erg goedkoop. Je kunt je haar en baard al laten doen voor 5 euro bij de kapper. Zeg daar maar eens nee tegen!

3 Bulgarije

Als je van oude gebouwen houdt dan is Bulgarije perfect voor jou. Het land heeft maar liefst negen verschillende monumenten op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Zo vind je er onder andere de oude stad Nessebar, maar er zijn ook verschillende oude tombes en kloosters verspreid door het land. Aan de andere kant is Bulgarije ook erg populair onder de strandgangers. Het land ligt aan de Zwarte Zee en is hierdoor erg gewild voor zonvakanties. Ook jongeren hebben hier een populaire bestemming: Sunny Beach. Veel grote ketens hebben hun hotel gebouwd langs de stranden en hierdoor is het erg toeristisch. Bovendien is het net iets duurder in dit gebied, dan in bijvoorbeeld de hoofdstad Sofia of in andere gebieden van Bulgarije.

2 Albanië

Het land met de mooie kustlijn en indrukwekkende zandstranden… Dan gaat het natuurlijk over Albanië! In eerste instantie denk je hier niet aan als je aan Albanië denkt, maar goed de meeste mensen hebben sowieso niet echt een goed beeld van het land. Wist je dat bijvoorbeeld dat het land rijk is aan oude Griekse en Romeinse steden en gebouwen? Dit komt doordat het precies grens aan Griekenland en tegenover Italië ligt. Zo zijn er mooie oude steden langs de kustlijn te vinden. De infrastructuur in het land is helaas nog een puntje van kritiek. Maar als je goed oplet, dan heb je een te gekke vakantie in een mooi en goedkoop land.

1 Macedonië

Het land wat sinds 1991 onafhankelijk is: Macedonië. Het is een land in opkomst en daardoor zijn ze heel blij met jou als toerist! Je zult versteld staan hoe vriendelijk en gastvrij de mensen zijn. Er is nog weinig tot geen massatoerisme. Hierdoor zijn er veel pittoreske plekken die nog weinig mensen uit West-Europa kennen. Ga naar dit land, huur een auto en sta versteld van wat het te bieden heeft. Zoals de stad Ohrid wat aan de oever van het meer van Ohrid ligt en vol met monumenten uit de Byzantijnse tijd staat. En dan nog een groot voordeel aan Macedonië: Een lunch voor twee personen kost nog geen 5 euro.

Waar ga jij naar toe?

Nu je weet wat de top 5 goedkoopste landen is, wordt het tijd om eens te kijken wanneer jij die verlofdagen kunt opnemen. Het fijne aan de goedkope landen is dat je eindelijk eens kunt leven als koning en dat je meer geld op je rekening overhoudt als je thuiskomt dan vooraf verwacht. Bovendien kom je heerlijk uitgerust thuis. Al valt er toch ook een hoop te beleven in de meeste landen, dus stil zitten zal je niet echt doen.

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like