Lifestyle Wheels

Hoe kun jij jouw auto pimpen?

auto pimpen
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Een auto is ook maar een auto totdat je hem volledig naar je eigen wensen aanpast. Het kan een verlengstuk van je persoonlijkheid worden waar je met enige trots aan denkt. Het kan natuurlijk extreem zoals in het tv-programma Pimp My Ride, maar ook met wat meer subtiliteit kun je van jouw wagen toch iets wat eigen en oogstrelend is te maken. Wat zou jij kunnen doen om je auto te pimpen? We bespreken een aantal mogelijkheden met je. Let wel goed op of het geschikt is voor jouw auto.

Een mooier design voor je velgen

Steeds meer raakt het in om de standaard velgen van een auto te vervangen met chiquer of sportiever vormgegeven exemplaren. Denk aan mooie, glanzend zwarte velgen met een rood randje, of een strak design in stemmig antraciet. Hiervoor kom je al snel uit bij lichtmetalen velgen, ook wel aluminium velgen genoemd omdat ze van dat materiaal vervaardigd worden. Ze kosten wat meer dan de standaard stalen velgen, maar ze hebben dan naast hun esthetische waarde ook praktische voordelen: minder kans op corrosie, beter voor de levensduur van je wielen en remmen door betere warmteafvoer, nauwkeuriger op maat dus minder kans op vibratie… Een uitstekend startpunt voor het pimpen van jouw auto dus.

Sideskirts voor een stijlvolle en sportieve uitstraling

Wil jij jouw auto er een flink stuk cooler laten uitzien, plaats dan sideskirts. Dit zijn inmiddels populair geworden zijspoilers die je zelf gemakkelijk kunt aanbrengen. Ze zorgen ervoor dat je auto er lager uit komt te zijn, waarmee je een racelook creëert. Dat kan in verschillende maten van subtiliteit, je kiest gewoon de sideskirts die het beste bij jou passen. Je kunt ze nemen met racegaas, met sidewings of juist extra excentriek. Er zitten nog praktische voordelen aan ook. Sideskirts beschermen je auto tegen opspattende gesteente en vuil, en de maken je auto aerodynamischer, waardoor het brandstofverbruik lager wordt. Sideskirts maken vaak onderdeel uit van een zogenaamde bodykit, waarbij ook een achtervleugel en een lipspoiler inbegrepen zit. Het geheel wordt doorgaans onbespoten geleverd. Je kunt het dus nog in dezelfde kleur als de lak van je auto spuiten, of misschien zelf wel in een andere kleur als je dat mooier lijkt.

Gespierde look met spatbordverbreders

Er is nog manier op je auto op het oog lager te doen lijken, namelijk met spatbordverbreders. Deze worden bevestigd aan de wielkastranden van de auto en geven de wagen een gespierdere look. Wellicht een goede uiting van jouw persoonlijkheid als je veel in de sportschool te vinden bent. Spatbordverbreders zijn in principe universeel, dus het moet niet moeilijk zijn om exemplaren te vinden die op jouw auto kunnen. Let echter wel op in combinatie met brede sportvelgen of spoorverbreders, want dan kunnen je wielen gaan aanlopen wanneer je spatbordverbreders plaatst. Hoewel spatbordverbreders in theorie eenvoudig te plaatsen zijn, is het verstandig om dit aan een tuningspecialist te laten. Die kan het doen zonder de lak van je auto te beschadigen. Wil je toch spatbordverbreders combineren met brede sportvelgen of spoorverbreders, dan moet je het helemaal aan de tuningspecialist overlaten. Die kan je wielkasten uitrollen om ze te verbreden.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like