Lifestyle

Zo maak je je slaapkamer een oase van rust

Zo maak je je slaapkamer een oase van rust
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Als er één kamer een belangrijke functie vervult in je woning, dan is het wel de slaapkamer. Het is immers niet voor niets zo dat slaap de basis is van een gezond leven. Dat betekent dus ook dat het slim is om je slaapkamer zo in te richten dat je er optimaal tot rust komt. De vraag is dan alleen: hoe doe je dat dan? Welke zaken kan je aanpakken om ervoor te zorgen dat ook jouw slaapkamer een echte oase van rust zal worden? Deze tips gaan je optimaal helpen hierbij.

De beste verduistering

Zorg altijd voor de best mogelijke verduistering van je woning. De eerste voorwaarde om lekker in slaap te kunnen vallen is duisternis. Hoe beter het donker is, hoe beter je als mens de slaap kunt vatten. Natuurlijk is het zo dat er mensen die ook goed kunnen slapen als het minder donker is, maar het omgedraaide is nooit het geval. Er is niemand die minder goed slaapt van meer duisternis in een slaapkamer. Dit komt door hoe ons lichaam in elkaar zit. Goede gordijnen, maar vooral ook rolluiken kunnen hier heel goed bij helpen. Besteed hier dus tijd en aandacht aan.

De kwaliteit van de lucht

Ook belangrijk als je goed wilt slapen: de kwaliteit van de lucht in de kamer. Die lucht moet zo schoon als mogelijk is zijn. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat met enige regelmaat de ramen open moeten in de kamer om de frisse lucht erin te laten. De voornaamste reden hiervoor? Wanneer je niet zorgt voor voldoende toevoer van verse lucht neemt de zuurstofgraad af in de slaapkamer. Dit is natuurlijk ongezond. Zorg dus naast het openzetten van je raam ook voor andere goede vormen van ventilatie in de slaapkamer om betere slaap te kunnen garanderen.

Voldoende groen in de kamer

In opvolging van de optimale ventilatie in je slaapkamer is er ook nog een ander punt van aandacht waar je op moet letten voor voldoende frisse lucht. Het is slim om te zorgen voor voldoende groen in je slaapkamer. Een plant, of het liefst een paar planten, zorgt ervoor dat er nog meer zuurstof in de kamer blijft hangen. Daarmee stimuleer je dus een goede nachtrust. Pas wel op, het is ook weer niet de bedoeling dat het te veel wordt. Dan bestaat de kans dat je te veel activiteit in je lichaam opwekt. Dat wil je juist niet.

De juiste kleuren kiezen

Er zijn flinke studies gedaan naar allerlei invloeden die allerlei kleuren op menselijk gedrag hebben. Dat geldt ook voor de manier waarop slaap beïnvloed wordt door de kleuren die je in de slaapkamer kiest. Hier kan je dus sterk je voordeel mee doen. Kies de juiste kleuren en je zorgt voor meer slaap. Het is eigenlijk heel simpel. Lichte kleuren zijn goed, mits ze niet fel zijn. Een kalme, lichte natuurtint is dan al snel de kleur die je wilt kiezen voor je slaapkamer. Daarmee zorg je voor de rust die je nodig hebt als man.

Zorgen voor de rust die je nodig hebt

Je hebt met al deze tips gezorgd voor een oase van rust. Toch is er maar één ding dat echt op orde moet zijn om van een echte oase van rust te kunnen spreken. Het is al te raden, het gaat natuurlijk om stilte. Zet de televisie uit, zet de radio uit, zet je telefoon en tablet uit. Wanneer je dit allemaal hebt gedaan, dan kunnen er ook geen geluiden klinken die ervoor zorgen dat je uit je slaap gehaald of gehouden wordt. Betere slaap bereik je door zoveel stilte als mogelijk te vinden.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like