Entrepreneurship

Zo zien de mooiste kantoren op aarde eruit

Zo zien de mooiste kantoren op aarde eruit
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Er zijn ontzettend veel toffe kantoren op de wereld te vinden. Tegenwoordig is dit nog veel belangrijker dan vroeger. Dat komt omdat een leuke werkplek de productiviteit positief beïnvloedt. Sommige bedrijven nemen deze kennis heel serieus en gaan nog net even iets verder hierin. Op die manier worden de werknemers optimaal gestimuleerd. Bovendien is het voor anderen gewoon leuk om te kijken naar al dat moois dat op andere plekken op de wereld te vinden is. Misschien doe je nog wel wat inspiratie op voor je eigen werkplek. Kijk naar de volgende inrichtingen.

1 Nasty Gal in Los Angeles

Toegegeven, als man zal je niet zo snel bij Nasty Gal terechtkomen. Er zijn immers wel betere webshops en winkels te vinden om je garderobe aan te vullen als heer. Dat neemt niet weg dat de werkplek die de dames voor zichzelf gecreëerd hebben in Los Angeles wel een echt voorbeeld is van hoe het eigenlijk echt zou moeten. Mooie verdeling tussen formele en informele plekken en een mooie verdeling tussen zitten, staan, comfort en productiviteit. Allemaal punten van aandacht waar elk kantoor zich mee bezig moet houden om het optimale eruit te halen. Een echte aanrader dus.

2 Mojang in Stockholm

Mojang is een softwareontwikkelaar. Het belangrijkste wapenfeit van dit Zweedse bedrijf: Minecraft. Met de Minecraft-munten werd een wel heel aantrekkelijk kantoor ingericht. Het ziet eruit als een ouderwetse herensociëteit. Bijvoorbeeld met mooie Chesterfieldachtige banken, een combinatie van klassieke en industriële elementen en mooie kleuren. Daardoor voel je je als werknemer al snel helemaal op je plek en kan je lekker aan het werk met programmeren, ontwikkelen en uitwerken. Precies wat nodig is om dit bedrijf de goede weg op te blijven laten gaan. Het is een goede leidraad voor heel veel andere ontwikkelaars die er zijn om die reden.

3 Selgas Cano in Madrid

Dit is misschien niet helemaal eerlijk. Selgas Cano is immers een groep architecten. Dat zij werken op een plek die bekendstaat om de optimale en smaakvolle vormgeving is geen verrassing, het is een eis. Daar is dan ook wel ruimschoots aan voldaan. Wanneer er staat dat het kantoor in Madrid staat, denk dan niet aan de drukke straten van het zakendistrict in de binnenstad. Het kantoor staat namelijk midden in het bos van de stad tussen al het groen op een rustgevende en zeer inspirerende plek waar creativiteit optimaal tot zijn recht komt. Een goed voorbeeld van een relaxte plek.

4 Comvert in Milaan

Comvert ontwerpt kleding voor de meer extreme sporten. Skatekleding is hier een goed voorbeeld van. Om dit kracht bij te zetten is er dan ook voor gekozen om bijvoorbeeld ene halfpipe in het kantoor te bouwen. Zo kan de kleding getest worden, kan er ontspannen worden, kan er aan de gezondheid gewerkt worden door voldoende beweging en past het ontwerp ook nog eens bij het soort bedrijf dat het betreft. Eigenlijk zijn er dus alleen maar pluspunten aan het overhouden van een beetje ruimte van je werkoppervlakte te noemen voor veel bedrijven.

5 Dtac in Bangkok

Dit is eigenlijk geen kantoor meer te noemen. Dtac in Bangkok heeft het eigenlijk gewoon allemaal. Het gebouw van 22 verdiepingen heeft bijvoorbeeld ook een verdieping waar alleen maar plezier gemaakt kan worden. Een andere verdieping is ingericht om er zaalvoetbal te kunnen spellen. Aan de andere kant zijn er ook verdiepingen ingericht die geheel gericht zijn op het zorgen voor optimale samenwerking als het gaat om de projecten waar het bedrijf zich mee bezighoudt. Allemaal zeer aantrekkelijk om mee aan de slag te gaan wanneer een bedrijf in omvang aan het toenemen is en er veel personeel tevreden te houden is.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like