Entrepreneurship

Deze hulpmiddelen kan elke ZZP’er gebruiken

Hulpmiddelen ZZP
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wanneer je het plan hebt opgevat om voor jezelf te beginnen, dan sta je aan de vooravond van een bijzondere reis. Elke ondernemer zal dit bevestigen. Dat neemt niet weg dat je ook niet onvoorbereid op reis gaat. Je kunt dus een aantal spullen voor de zekerheid maar vast in je koffer steken. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende hulpmiddelen die je als ZZP’er goed kunt gebruiken. Hiermee wordt het je allemaal net iets gemakkelijker gemaakt. Alle reden om hier dus eens voor te gaan zitten en te bekijken wat je er precies mee kunt.

Je netto inkomen berekenen

Wil je weten wat je ongeveer kunt gaan besteden in een jaar wanneer je ZZP’er wordt? Dan is het slim om daar eens een aantal rekensommetjes tegenaan te gooien. Dit kan je natuurlijk helemaal zelf proberen te doen, maar je kunt ook gewoon slim zijn en een tool gebruiken die het een stuk gemakkelijker voor je maakt. Aan de hand van een aantal variabelen kan je dan hel snel je eindbedrag tevoorschijn toveren. Dit geeft je dan direct ook een goed idee van wat je ongeveer moet bereiken als ondernemer om de zaken goed voor elkaar te hebben.

Het uurtarief bepalen

Ook niet onbelangrijk als ZZP’er is het bepalen welk uurtarief je moet gaan rekenen om succesvol te zijn. Dat doe je door rekening te houden met allerlei zaken die kunnen spelen. Zo moet je bijvoorbeeld bepalen welke kosten je allemaal zakelijk en privé gedekt moeten zijn. Daarnaast bereken je dan ook nog wat je verder nog allemaal ongeveer moet kunnen en willen met je geld. Daar staat tegenover dat je ook moet kijken wat gangbare prijzen zijn om niet weggeconcurreerd te worden. Al deze zaken zijn samengebracht in onlinetools die je kunt toepassen om snel te bepalen welk bedrag je rekent.

Het auto-omslagpunt

Nog zo’n berekening die echt noodzakelijk is, maar die je niet zomaar even maakt op een servetje, is die van de autokosten. Het kan per situatie erg sterk verschillen of een zakelijke auto of een privéauto de gewenste keuze is. Ook in dat opzicht is het dus heel handig om te weten dat je met behulp van een online calculator precies kan zien waar voor jou als ondernemer het omslagpunt van privé naar zakelijk of omgedraaid. Aan de hand daarvan kan je dus precies de keuze maken die voor jou het beste uitkomt. Dit kan van een aantal factoren afhangen, waaronder de kilometers.

Online nog beter worden

Misschien wel het grootste voordeel van de opkomst en volwassenwording van internet is dat er heel veel meer te leren is dan ooit tevoren. Dat geldt vooral ook voor ondernemers in spé. Er zijn allerlei onlinecursussen te vinden die het ondernemen een flink stuk kunnen bevorderen te vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan cursussen over het opstarten van een bedrijf, maar ook aan cursussen die van pas komen in later fases van het ondernemerschap. Alleen al door regelmatig op zoek te gaan kan je dus heel veel leren wat je direct in de praktijk kunt gaan toepassen als ondernemer.

Belastinghulp krijgen

Tot slot misschien wel het belangrijkste hulpmiddel omdat op dit vlak nog altijd het meest misgaat. Het gaat dan om hulp bij het verzorgen van de belastingen. Dit kan natuurlijk door een accountant worden gedaan en tot op bepaalde hoogte is dit ook van belang. Dat neemt echter niet weg dat er allerlei zaken zijn die voor jou specifiek van belang zijn. Daarom is het altijd handig om er hulp bij te krijgen zodat je het maximale uit je mogelijkheden kunt halen. Daarmee wordt het alleen maar nog leuker om ondernemer te worden, want in de meest gevallen houd je meer over.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like