Entrepreneurship

Mensen aan je binden als ZZP’er? Zó doe je dat!

Mensen aan je binden als zzp'er
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Je eigen bedrijf eindelijk de wereld in geholpen? Goed bezig! Maar dan ben je er nog niet. Sterker nog: je begint net. Nu is het tijd om mensen voor je te winnen en later te behouden. Mensen die jouw product of dienst afnemen. Van hen ben je immers afhankelijk als bedrijf. Hoe doe je dat op een effectieve, maar voordelige manier, terwijl je relatie zich ook echt speciaal voelt en niet afgedaan? Het codewoord kunnen we je vast geven: relatiegeschenken. Ze blijken ontzettend effectief, mits ze nuttig en toepasselijk zijn. En zo zijn er nog wel wat manieren te verzinnen om aan een effectief relatiegeschenk te komen. Wat kun je zoal inzetten?

Klein maar fijn

Wie een groot, duur geschenk ontvangt, heeft van nature de neiging om net zoiets terug te doen. En dat kan niet altijd en is ook niet altijd gewenst. Daarmee sla je dus vaak de plank mis. Hou het daarom klein, maar fijn. Het ligt ook aan het doeleinde hoe groot je uitpakt. Gewoon je naam de wereld in slingeren? Dan zijn vaak kleine weggevers oké. Anti-stressballetjes, pennen, bieropeners… je kunt ze eenvoudig in veelvoud bestellen, mét je logo erop. Dit zijn geschenkjes voor een vrij brede doelgroep, maar je kunt ze natuurlijk ook altijd afstemmen op een specifiekere doelgroep. Door het product of door je bedrukking.

Een bedankje mag iets groter zijn

Iemand bedanken? Dan mag het best ietsje groter zijn. Mokken zijn dan een mooi voorbeeld, of bijvoorbeeld powerbanks. Zakelijk iemand bedanken, maar ook écht bedanken? Wijnflessen of wijnsets zijn stijlvolle geschenken die gebruikelijk zijn de businesswereld, wanneer iemand echt iets tofs voor je heeft gedaan. Om even op geschenken zoals mokken terug te komen: deze kun je in grotere aantallen bestellen en voorzien van je logo, maar natuurlijk ook van een boodschap. Daarmee maak je je geschenk persoonlijk, plus je blijft hangen in het geheugen van de ontvanger. Met een goede boodschap ben je hét onderwerp van gesprek bij de koffieautomaat.

Wijnpakket

Opvallen doe je zo

Je logo echt groot en opvallend drukken? Daar geeft kleding je een goede mogelijkheid voor. Ook kledingstukken kun je schenken met je logo erop. En dat kan van alles zijn. Sportkleding, ook een idee om een team mee te sponsoren. Maar ook ‘gewone’ kleding is een goede optie om je logo groot en opvallend te laten zien. Een ‘truc’ is ook om thema’s aan te houden. Is de winter in aantocht, dan laat je mutsen bedrukken, of truien voor wie er nog net iets meer voor over heeft. Als zakelijk, winters geschenk doen fleecedekens het ook goed.

Summer ready!

Maar dan komt nu eerst de zomer eraan. Ook daar kun je uiteraard op inspelen. Zonnebrillen bedrukken wordt in de periode vóór de zomer veel gedaan. Het is een idee voor een wat algemener geschenk. Iets wat haast iedereen wel eens gebruikt. Iets specifieker zijn opblaasbare bekerhouders, bijvoorbeeld in de vorm van een eenhoorn of flamingo. Niet zo zakelijk, maar erg speels. Vooral voor de jongere doelgroep geschikt. Ook strandballen zijn populair, mede omdat ze je de mogelijkheid geven in het buitenland op te vallen met je merk. Een ander zomers geschenk, dat ook echt gebruikt zal worden, is zonnebrand. Een nuttig geschenk zoals dit is des te effectiever dan iets wat ergens achter in een kast eindigt. En ook voor de zomer heb je grotere geschenken, voor wie dat echt verdient. Neem bijvoorbeeld barbecue setjes of koeltassen voor blikjes.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like