Tech Lifestyle

Dit zijn de tofste sportgames op de markt

Dit zijn de tofste sportgames op de markt
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Sportgames kan je op meerdere manieren opvatten. Je kunt dan denken aan games die over sport gaan, maar je kunt ook denken aan games waar een sport van is gemaakt. Esports worden deze games genoemd. Dit is een flink grote wereld waar inmiddels ook wel aardig wat geld in omgaat. Dat maakt het juist ook zo aantrekkelijk om eens te kijken welke games nu eens echt tof zijn om te spelen, maar vooral om te volgen. Esports zijn namelijk op allerlei manieren te volgen tegenwoordig. Het gaat dan in ieder geval om de volgende games.

1 Super Smash Bros

Dit is een game die voor zowel jongeren als de wat oudere spelers aantrekkelijk is. Dat komt omdat iedereen de karakters wel kent die in dit spel zijn opgenomen. Het gaat om hoofdrolspelers uit de grote franchises van Nintendo waarmee je gevechten aan kunt gaan. Een grote internationale league die veel aandacht krijgt is Apex. Daar zijn zelfs ook ondersteunende competities zoals Pókemon en bekende vechtgames rondom de toernooien te volgen. Dat maakt het dus wel heel leuk om te volgen, ook wanneer je zelf niet speelt. Vervolgens kan je er dan zelf mee aan de slag met je vrienden.

2 Call of Duty

Call of Duty staat al zo lang aan de top in de wereld van de games, het kan haast niet anders of ook jij bent een fervent speler, of bent dat ooit geweest. De kleinere competities die er waren zijn inmiddels samengegaan in een grote wereldwijde competitie genaamd de Call of Duty World League waarin de beste spelers van de wereld het tegen elkaar opnemen. Omdat je veel kennis hebt van de game zal je verbaasd staan over het niveau dat de spelers die in deze competitie actief zijn. Dat maakt het net zo goed topsport als Olympische sporten.

3 Fifa

Fifa is ook al zo’n spel dat al werd gespeeld toen de veertigers van nu nog tieners waren. Het spel is door de jaren heen wel mooier en beter geworden, maar de basis is natuurlijk nog altijd hetzelfde. Je speelt wedstrijden met voetbalclubs tegen elkaar. Er zijn wel allerlei varianten ontwikkeld, met legendes, met niet bestaande teams en zo verder. Ook zijn er serieuze competities over de hele wereld waarbij spelers namens de echte clubs in de virtuele competitie deelnemen. De Nederlandse eDivisie is zelfs op televisie te zien mits je een abonnement op een bekende sportzender hebt afgesloten.

4 Dota 2

Dota 2 is typisch zo’n game die zich bij uitstek leent voor competitieverband. Wanneer je graag gamet met je vrienden, dan is dit dus ook zo’n spel dat je kunt gebruiken voor leuke avondjes en weekenden vol competitie. Om in de stemming te komen kan je dan bijvoorbeeld eens de beelden opzoeken van de grote internationale competitie. The International, zoals het grootste toernooi in deze game heet, is zelfs recentelijk enige tijd het grootste toernooi in de gehele wereld van de Esports geweest. Onder meer vanwege de gigantische prijzenpot die door de kijkers en spelers zelf wordt opgebracht.

5 League of Legends

In veel opzichten te vergelijken met DOta 2 is League of Legends. Ook dit is typisch zo’n spel dat zich leent voor het spelen in competitieverband. Er zijn dan ook weinig games waarvan zoveel leagues zijn te vinden over de gehele wereld. Het is zo belangrijk geworden dat er tegenwoordig zelfs hele opleidingen en dergelijke uit de grond worden gestampt door de grote teams om zo voortdurend nieuw talent aan zich te binden. Heel de wereld is zo interessant om te volgen dat je het eigenlijk niet anders dan heel tof kunt vinden. Alle reden om er eens in te duiken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like