Lifestyle

Wat te doen deze zomer als de vakantiereis niet kan doorgaan?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Velen van ons hebben uitgekeken naar de zomer. Door het vaccineren ging de wereld weer wat verder open, waardoor we weer durfden te hopen op een vakantie in het buitenland. Nu is de zomer aangebroken en blijkt de situatie anders te liggen dan gedacht: corona steekt zijn hoofd opnieuw op, vakantielanden kleuren oranje en Nederland zelf zelfs rood. Ook een vakantie binnen de landsgrenzen in het eigen Zuid-Limburg kan letterlijk in het water vallen. Een teleurstelling wacht een deel van ons. Wat moeten we doen als de geplande vakantiereis deze zomer niet kan doorgaan?

AirBnB

Alleen omdat Nederland rood kleurt, wil niet zeggen dat we zelf niet meer in het binnenland op vakantie kunnen. Wel is het zo dat veel mensen hier sowieso al voor gekozen hebben, en er dus waarschijnlijk weinig accommodaties meer beschikbaar zullen zijn. AirBnB kan daar nog uitkomst in bieden. Doe eens een zoektocht om te kijken op AirBnB wat er nog vrij is tijdens jouw geplande vakantie, wellicht zit er nog een leuke bestemming in eigen land bij om een paar dagen naartoe te gaan. Of het nu bij de zee is, in de Randstad waar het gonst van de activiteit of in het achterland waar er nog rust te vinden is, het kan allemaal beter zijn dan thuis zitten in je vakantie. Een gunstig bijkomend voordeel van AirBnB is dat het vaak om ‘losse’ accommodaties gaat, waardoor het besmettingsrisico niet zo groot is.

Terrasjes en uit eten

Alleen omdat je niet op vakantie gaat, wil niet zeggen dat je het er in je eigen omgeving niet van kunt nemen tijdens je vakantie. Waar je op vakantie mogelijk regelmatig op een terrasje neerploft, kun je dat in je eigen regio natuurlijk ook doen. Als het weer meezit, kun je ook in Nederland lekker op een terrasje gaan zitten met een mooi biertje, de lunch gebruiken en mensen kijken. Ga ook een aantal keer uit eten tijdens je vakantie, want dat had je in het buitenland waarschijnlijk ook gedaan, dus waarom nu niet alsnog?

Klussen

Natuurlijk wil je aan het einde van je vakantie het gevoel hebben dat je er wat aan hebt gehad. Als dat niet is door mooie dingen gezien te hebben in het buitenland of lekker dagenlang te hebben kunnen ontspannen, dan kun je je in ieder geval maar beter niet vervelen. Je kunt je vakantie immers ook aangrijpen om te gaan klussen in huis. Er is altijd nog wel wat te doen. Er bestaan natuurlijk leukere dingen in het leven, maar je hebt er nu wel de tijd voor. Zo kun je zaken van je to do-lijstje afstrepen die je anders naast het werk nog had moeten regelen.

Met anderen afspreken

Heb je vrienden of familie die tegelijkertijd in hetzelfde schuitje zitten en hun vakantie in het buitenland zien verdampen? Dan is dit een mooie gelegenheid om samen tijd door te brengen en een gezellige tijd te hebben. Spreek af om te gaan barbecueën bijvoorbeeld. Ga samen iets leuks doen. Vooral wanneer het om mensen gaat die je anders niet zo vaak ziet omdat ze relatief ver weg wonen, is dit de uitgelezen gelegenheid om af te spreken!

Hobby’s

Het volwassen leven is vaak een druk leven. De tijd gaat op aan werk, het huishouden, sporten en het sociale leven. De ‘tijd voor jezelf’ kan er gedurende het jaar flink bij in schieten. Gebruik de tijd die je nu hebt om de dingen te doen waar je blij van wordt, zoals je hobby’s, wat ze ook mogen zijn. Ook op deze manier kun je de ontspanning bereiken die je uit een vakantie hoopt te halen.

Uitslapen

Iets wat er op vakantie in het buitenland vaak niet van komt omdat je op tijd moet aanschuiven bij het ontbijt of er te veel reuring om je heen is om te kunnen blijven liggen, is lekker lang uitslapen. Voor sommigen is dat zonde van de tijd, maar tegelijkertijd is het ook zo dat je lichaam én geest na al het werken rust kunnen gebruiken. Als je niets hoeft, gun jezelf dat dan ook.

Een vakantie zonder reis hoeft dus geen verloren tijd te zijn. Je kunt er alsnog het beste van proberen te maken, zodat je als je weer aan het werk gaat het gevoel kunt hebben dat je wat aan je vakantie hebt gehad!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like