Wheels

6 mooie motorroutes in Europa

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Met de zomervakantie voor de deur en de mogelijkheid om weer andere Europese landen zonder al te veel gedoe te bezoeken, kunnen we ook weer dromen van mooie tours om te maken. Zeker ook voor motorrijders heeft Europa meer dan genoeg mooie routes te bieden waar het genieten is van de omgeving, het uitzicht en het heerlijk koersen met vrienden of met je partner. We stellen 6 mooie motorroutes in Europa voor om deze zomer te gaan rijden.

N-634 in Noord-Spanje (764 km)

Denk je aan Spanje, dan denk je de kust in het oosten en zuiden van het land. Het noordelijke deel van het land wordt minder bezocht, maar is juist heel mooi en een stuk groener dan andere delen van Spanje. Wil je een mooie route rijden waar je verschillende dagen mee bezig kunt zijn, volg dan de N-634 vanaf San Sebastian westwaarts. De route voert je door Baskenland, een bijzondere en cultuurrijke regio met bijzondere mensen. De N-634 voert je door de heuvelachtige binnenlanden langs wijngaarden, maar ook langs de Guipuzcoaanse kust over een traject dat beschouwd wordt als het mooiste stukje weg in Spanje. De route eindigt in het bedevaartsoord Santiago de Compostela.

Dourovallei in Noord-Portugal (27 kilometer)

Als je in Santiago de Compestela bent aanbeland, kun je net zo goed nog even afdeling naar het zuiden. Om precies te zijn naar de vallei van de rivier Douro in het noorden van Portugal. Dit is zonder meer een van de mooiste stukjes Portugal. De vallei zit vol met wijngaarden voor de productie van port. Je kunt hier een schitterende, korte motorroute van 27 kilometer rijden langs de rivier en door leuke dorpjes. Onderweg neem je 93 bochten, om te eindigen in de mooie stad Porto, die zeker ook het bezoeken waard is.

Transfăgărăşan Road in Roemenië (90 kilometer)

Ook elders in Europa kun je als motorrijder aan je trekken komen. De Transfăgărăşan Road (DN7C) in centraal Roemenië werd beroemd door Top Gear. Deze kronkelende bergpas over de Karpaten verbindt het zuiden van Roemenië met Transsylvanië. Negentig kilometer lang slinger je door de bergen met de ene haarspeldbocht na de andere, om een maximale hoogte van 2.134 meter te bereiken. Maar let op: deze weg is alleen geopend als er géén sneeuw ligt, en dat is alleen gedurende een korte periode in de zomer.

Assiettapas in Noordwest-Italië (60 kilometer)

Zoek je wat meer uitdaging en wil je best een beetje ‘off-road’ gaan? Dan is de Asiettapas op de grens van Italië en Frankrijk een goede optie. Deze route van 60 kilometer door de bergen is avontuurlijk en spectaculair. 40 van de 60 kilometer zijn onverhard, dus het wordt niet zomaar een rit. Op 2.165 meter hoogte word je beloond voor je inspanningen met een schitterend uitzicht.

Mountain Course op Isle of Man (60 kilometer)

Een bestemming die door veel niet-Britten over het hoofd wordt gezien, is Isle of Man. Dit eiland ligt tussen het Verenigd Koninkrijk en Ierland in. Op dit eiland wordt jaarlijks de Tourist Trophy gereden op een straatcircuit van 60 kilometer lang. Die route kun jij zelf ook rijden, en dat is zeker ook de moeite waard. Deze mooie route voert je over het hele eiland, waarbij je onderweg dorpjes passeert, bergen bedwingt en over bruggetjes rijdt.

Trollenroute in Noorwegen (20 kilometer)

Noorwegen is misschien wel het mooiste land van Europa, en daar kun je ook als motorrijder volop van genieten. Bijvoorbeeld door de Trollenroute (Trollstigen) te rijden. De Trollstigen is een deel van weg nummer 63 die van Åndalsnes in het westen van het land naar het zuiden loopt. Deze spectaculaire route van 20 kilometer gaat bergop met 11 haarspeldbochten totdat je de top bereikt hebt. Daar is een uitkijkpunt ingericht met een zeer fotogeniek uitzicht over de route die je zojuist gereden hebt. Ook kun je vanaf hier verschillende watervallen zien.

Tijd dus om je helm af te staffen, je motor gereed te maken en te kijken of je motorpak nog past. Europa ligt deze zomer aan je voeten, en na het saaie anderhalf jaar wat we achter de rug hebben, is dat natuurlijk een erg aanlokkelijk uitzicht. Rijd voorzichtig maar geniet vooral met volle teugen van Europa vanaf de motor!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like