Lifestyle

Motor gekocht? Kies er de juiste accessoires bij!

Motor gekocht Kies er de juiste accessoires bij!
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Heb jij je motorrijbewijs binnen en heb je een motor op het oog? Dan moet je natuurlijk ook nog op zoek naar alle bijbehorende accessoires. Een goed motorpak is belangrijk, fijne schoenen om in te rijden ook en natuurlijk is de helm cruciaal. Maar er valt een hoop te kiezen. Waar kun je op letten en wat is de beste keuze voor jou?

De juist motorhelm

Als je er goed uit wilt zien op de motor, dan is een chique Roof helm zeker een aanrader. Maar welk type helm heb je nodig? Als je van plan bent om je motor veel te gebruiken op wegen waar hard gereden wordt, heb je een motorhelm nodig die je aan alle kanten van je hoofd goed beschermt. Het beste type helm hiervoor is de integraalhelm. Deze helm is voorzien van een vizier en een vast kinstuk. Ben je niet van plan veel op de snelweg te gaan met je motor, dan kun je ook kiezen voor een jethelm. Dit type helm is aan de voorkant open omdat er geen kinstuk aan zit. In sommige gevallen zit er zelfs geen vizier op. Het kan natuurlijk zijn dat je ongeveer net zo veel de snelweg op gaat als binnendoor. Dan wil je een helm die eigenlijk een combinatie biedt van de jethelm en de integraalhelm. Zo’n helm heet een systeemhelm. Een systeemhelm heeft wel een kinstuk, maar dit kinstuk is te verplaatsen. Een goede systeemhelm is de Roof Boxer V8. Crossen met je motor vraagt om een speciale motorcrosshelm.

Het juiste motorpak

Een motorpak moet goed aansluiten op je lichaam en als het ware zitten als een tweede huid. Dan weet je namelijk zeker dat de beschermers in het pak allemaal op de goede plek zitten. Een leren motorpak biedt de beste bescherming, maar is niet waterdicht. Je moet er dan ook een regenpak bij aanschaffen als je ook in de regen wilt kunnen rijden. Motorpakken die van kunststof gemaakt zijn, zijn doorgaans comfortabel én wind- en waterdicht. Ze bieden echter niet dezelfde bescherming als een leren pak. Dat maakt het een lastige overweging om te maken.

Juiste accessoires motor

Laarzen en handschoenen

Je kunt eigenlijk niet met je sneakers of nette schoenen op de motor, want die bieden onvoldoende bescherming. Daarom heb je ook motorlaarzen nodig die je voeten en benen beschermen tegen kou en de klap opvangen wanneer je valt. Zorg voor laarzen die minstens 10 centimeter boven je enkel uitkomen. Tourlaarzen zijn het meest allround inzetbaar. Daarnaast heb je ook goede handschoenen nodig waarin je je vingers goed kunt bewegen. Dat betekent niet dat je handschoenen zonder vingers moet kiezen, want die bieden natuurlijk geen goede bescherming. Het beste zijn motorhandschoenen met leer als binnenmateriaal, want dat is het meest slijtvast. Er bestaan overigens voor verschillende seizoenen zomer- en winterhandschoenen. Zomerhandschoenen kunnen waterdicht zijn of niet waterdicht en winddoorlatend zijn. Winterhandschoenen zijn gevoerd en zijn vrijwel in alle gevallen waterdicht.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like