Lifestyle

5 goede voornemens voor 2024

5 goede voornemens voor 2024
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

We hebben weer het einde van een jaar bereikt, ditmaal het jaar 2023. Hopelijk is het een jaar geweest met meer ups dan downs, of anders een jaar dat beter eindigt dan het begonnen is. Wat het ook zijn moge, met een nieuw jaar komt nieuw elan én nieuwe kansen om dingen anders en beter te doen. Niemand is immers perfect en iedereen kan soms een beetje bijsturing gebruiken. Velen geven zichzelf die bijsturing in de vorm van goede voornemens bij de jaarwisseling. Wat al te vaak blijken dat holle frases, maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zien, want daar ben je zelf bij. Heb jij al goede voornemens voor 2024? Zo niet, dan hebben we een aantal suggesties voor goede voornemens voor je.

Meedoen aan Dry January

Alcohol is een gewoonte die in onze maatschappij is ingesleten. Niemand kijkt ervan op als je drinkt, maar wanneer is het genoeg en wanneer is het te veel? Feit is dat alcohol niet per se goed voor je is. Het is niet goed voor je hersenen, kan depressieve gevoelens opwekken, het zorgt voor gewichtstoename en je kunt er leverproblemen van krijgen. Maar ja, het is ook lekker. Weet jij nog hoe voelt om een tijdje gewoon helemaal géén alcohol te drinken? Nee? Laat dan je goede voornemen zijn dat je meedoet aan Dry January: de hele eerste maand van het jaar geen druppel drinken. Voelt dat goed en ga je je fitter voelen? Ga er dan vooral mee door! Het hoeft namelijk, alcohol drinken.

Vaker zeggen wat je écht wilt

Heb je je het afgelopen jaar regelmatig gefrustreerd, verdrietig of gestrest gevoeld omdat het gevoel had dat je niet aan je trekken kwam of komt in het algemeen? Dan hebben we nieuws voor je: daar moet je zelf voor zorgen. Een ander kan dat namelijk niet altijd ruiken en ‘negeert’ echt lang niet altijd expres jouw behoeftes. Ga het komende jaar vaker zeggen wat het nu is dat je eigenlijk écht wilt. Je hoeft niet altijd je zin te krijgen, maar de keren dat je dat wel krijgt is dat een opsteker die je meer zelfvertrouwen geeft om de volgende keer ook weer aan te geven waar je behoeftes liggen.

5 goede voornemens voor 2024

Iets van je bucket list realiseren

Wat zijn de dingen die jij graag nog een keer zou willen doen of beleven in je leven? Sommigen hebben dat al helemaal voor zichzelf in kaart gebracht in de vorm van een bucket list. De meesten van ons hebben echter wel een aantal dingen in het hoofd rondspoken waarvan we bewust of onbewust weten dat we ernaar verlangen. Weet jij om welke dingen het gaat bij jou? Het is een gemiste kans om van die dingen geen realiteit te maken. Neem je voor om het komende jaar minstens één maar liever meer dingen van je bucket list te kunnen afstrepen omdat je de wens hebt laten uitkomen.

Afspreken met de mensen die je mist

In het leven doen we heel wat contacten op. Veel ervan zijn passanten waar je het wel gezellig mee hebt, maar geen echte connectie mee opbouwt. Met sommigen heb je dat juist wel, maar ook die kun je uit het oog verliezen om jullie levens verschillende kanten opgaan. Vaak is de hoofdreden echter dat je het simpelweg nalaat om contact met elkaar op te nemen en tijd voor elkaar te maken. Zijn er mensen die niet meer (veel) ziet die je eigenlijk wel een beetje mist? Bel of stuur een bericht om te vragen of ze willen afspreken, zodat weer in verbinding komt met elkaar. Geloof ons: dit kunnen je hoogtepuntjes van 2024 worden die je écht blij hebben gemaakt.

Je partner vaker verrassen en verwennen

Ken je dat, die ‘sleur’ in een relatie die ontstaat als je langere tijd samen bent? Je hoeft de ander niet meer voor je te winnen en gaat elkaar een beetje voor lief nemen. De hoogste prioriteit ligt niet meer bij de liefde, en dat is eigenlijk een beetje zonde. Liefde is immers een fijn gevoel. Net als verrast en verwend te worden door je partner, overigens. Doe dat nou weer eens wat vaker het komende jaar, het kan wonderen doen voor je relatie.

Het hoeft natuurlijk niet, goede voornemens hebben. Ja, het is een traditie, maar het is ook wel een beetje een holle traditie geworden omdat van veel goede voornemens weinig terechtkomt. Een deel van het probleem is precies het feit dat we ze op een geijkt moment ‘starten’. Wat veel beter werkt, is iets oppakken op het moment dat je het voelt. Niet wachten met stoppen met roken of drinken, maar nu meteen stoppen. Niet volgend jaar gaan afvallen, maar er nu mee beginnen. Bovenstaande lijstje goede voornemens mag je dus volledig loskoppeling van de jaarwisseling wat ons betreft en op ieder willekeurig moment in de praktijk brengen. In ieder geval een positief 2024 gewenst!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like