Lifestyle

To do-list: 5 dingen om dit jaar te regelen

To do-list: 5 dingen om dit jaar te regelen
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen! 2024 is van start gegaan, al dan niet met goede voornemens. Ieder jaar is het op een bepaalde manier toch weer nieuwe ronde, nieuwe kansen. Een nieuw jaar kan nieuw elan en nieuwe energie en motivatie geven. Die energie en motivatie kun je gebruiken om met belangrijke zaken aan de slag te gaan en dingen geregeld te krijgen die aandacht verdienen. Maar wat dan allemaal? We hebben een to do-list gemaakt met vijf dingen om dit jaar te regelen.

Salarisverhoging

Je werkt vast hard voor je geld en het leven is te kort om niet door te pakken. Natuurlijk draait niet alles alleen maar om geld, maar het komt wel verdomd goed van pas. Voor nu, voor je gezin, voor later. Heb je niet recentelijk al om een salarisverhoging gevraagd, terwijl hard genoeg je best doet om er wel een te verdienen? Stap dan dit jaar over de drempel heen en vraag zelf om die salarisverhoging. In deze tijd van mobiliteit op de arbeidsmarkt heb je meer macht aan jouw zijde dan vroeger het geval was, dus de kans dat je nul op het rekest is kleiner geworden. En krijg je dat wel zonder een voor jou acceptabele reden, dan is dat een teken dat het tijd is om verder te kijken, omdat je bij je huidige werkgever schijnbaar niet voldoende op waarde geschat wordt.

Betere balans tussen werk en privé

En als we het dan toch over werk hebben: hoe groot deel maakt dat uit van jouw leven? Het is makkelijk om verstrikt te raken in passie dan wel (een soms overdreven groot) verantwoordelijkheidsgevoel voor je werk. Zeker als je een gezin hebt, maar ook als dat niet zo is, is het erg belangrijk om een gezonden balans tussen werk en privé te hebben. Dat is belangrijk voor je sociale leven en je gezinsleven, maar ook voor jezelf. De boog kan niet altijd gespannen staan. Het leen draait niet alleen maar om werk. Probeer dit jaar dan ook voor een betere balans tussen werk en privé te zorgen als je nu te weinig tijd besteedt aan je privéleven.

To do-list: 5 dingen om dit jaar te regelen

Meer seks

Over privéleven en ‘de boog kan niet altijd gespannen staan’ gesproken: hoe gaat het met je seksleven? De kans is groot dat bij een te grote focus op je werk de focus op onder andere je seksleven zeer beperkt is. Maar niet alleen is seks een uitstekende manier om stoom af te blazen, het is ook een back to basics oermomentje waar je volledig in kunt opgaan en waarbij niets anders er even toe doet. Daarnaast is het belangrijk voor een gezonde liefdesrelatie. Is je seksleven er de afgelopen tijd een beetje bij ingeschoten? Blaas het dan dit jaar een nieuw leven in, want waarom zou je één van de fijnste dingen in het leven te weinig doen?

Verduurzaming van je woning (en je leven)

Misschien ben je er al volop mee uit de startblokken gegaan en beschouw je jezelf als onderdeel van de voorhoede, maar misschien is dat niet het geval. Waar hebben we het over? Verduurzaming! Feit is dat we allemaal een rol hebben te vervullen in de verduurzaming van ons land en onze manier van leven. Veel mensen blijven dat uitstellen. Het heeft geen prioriteit, geen zin om erin te investeren, weerzin… Stap er dit jaar overheen en ga je woning verduurzamen en eventuele ook andere zaken in je leven. Zoals bijvoorbeeld je vervoer.

Uitvaartverzekering en testament

Het zijn niet alleen maar vrolijke dingen die er te regelen zijn dit jaar. Het is altijd belangrijk om op de toekomst voorbereid te zijn, en in ieders toekomst ligt op enig punt het eigen overlijden. Dat is niet iets leuks om mee bezig te zijn, maar het komt zonder twijfel, alleen weet je niet wanneer. Ben jij verzekerd voor je uitvaart? Zo niet, regel het dan nu, anders zadel je je nabestaanden heb met veel kosten. Denk ook na aan wie je je nalatenschap wil laten toekomen. Heb je speciale wensen die niet stroken met het standaard erfrecht, laat dit dan tijdig optekenen in een testament. Dat is nu precies zoiets wat men maar blijft uitstellen, maar er komt een moment dat het te laat is. Zet het daarom op je to do-list voor dit jaar.

Misschien kun je zelf nog wel andere dingen bedenken die je dit jaar eindelijk eens zou kunnen regelen. Klusjes aan je woning bijvoorbeeld, om maar iets te noemen. Wat het ook is, gebruik die nieuwe energie van het nieuwe jaar om dingen gedaan te krijgen. Anders komt het er nooit van!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like