product

6 tips voor het verzorgen en stylen van dun haar

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Het is oneerlijk verdeeld in de wereld, ook waar het op haar komt. De ene man heeft op zijn tachtigste nog een volle bos haar, en de ander wordt al vroeg kaal. De een heeft dik haar, maar de ander heeft dun haar waar je makkelijk doorheen kijkt. In dat laatste geval is een goede verzorging van belang om je haar minder dun te laten lijken en langer vitaal te houden. We geven een aantal tips voor mannen met dun haar.

Wassen

Ook dun haar moet natuurlijk gewassen worden. Drie keer per week wassen met shampoo is voldoende, want vaker is simpelweg niet goed voor je haar. In het proces wil je graag je haar beschermen. Daarom is het verstandig als je dun haar hebt om een shampoo te gebruiken zonder agressieve ingrediënten. Agressieve ingrediënten zorgen er namelijk voor dat je haarzakjes aangetast worden en je haar breekbaar wordt. Ook worden hiermee alle natuurlijk oliën die je haren nog enig volume geven eruit gewassen. Kies een shampoo die je haren hydrateert en juist verdikt, zoals Patrick’s SH1 Daily Thickening Shampoo.

Conditioner

Je wilt graag dat je haar er zo vol mogelijk uitziet. Hoewel conditioner vaak als een vrouwenproduct wordt gezien, kun je hier als man met dun haar juist veel profijt van hebben. Conditioner geeft volume aan je haar, waardoor het er voller uit gaat zien. Vermijd wel conditioners met agressieve sulfaten, omdat deze je haren en haarzakjes kunnen beschadigen. Neem ook geen leave-in conditioner, want hier word je haar plat van. Een aanrader qua product Shehvoo Black Clay Conditioner.

Pre-styling

Veel mannen doen niet aan pre-styling, terwijl pre-stylen bij mannen met dun haar juist een groot verschil kan maken. Pre-styling producten geven je haar volume en textuur en geven een lichte hold. Doorgaans gaat het om een grooming spray of een sea salt spray. Een pre-styler helpt ook om je haren te beschermen tegen de hitte van de föhn. Een goede pre-styler is bijvoorbeeld Shear Revival Amity Texture Spray.

Kammen

Vermijd het kammen van dun haar wanneer het nat is. Je haar is dan op z’n kwetsbaarst. De kans is groot dat je je haren beschadigt wanneer je ze nat kamt, met als gevolg dat ze sneller afbreken. Een föhn is ook niet per se heel goed voor je haar. Maar als je niet kunt wachten tot je haren na het afdrogen droog genoeg zijn om ze te kammen, kun je ze föhnen op een niet al te hoge temperatuur. Doe dit wel pas ná het aanbrengen van een pre-styling product.

Styling

Er zijn heel veel producten die je in je haar kunt smeren om het te stylen, maar voor mannen met dun haar zijn ze niet allemaal even goed voor het haar. Vermijd gel en pomade, want deze bevatten veel alcohol en polymeren. Die maken je haar dunner en drogen het uit. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je haren aan elkaar gaan plakken, waardoor je meer hoofdhuid kunt zien. Haarolie of andere producten met olie kun je ook beter laten staan, want hier zitten doorgaans siliconen in die je haar verzadigen en breekbaar maken. De meest geschikte producten om dun haar te stylen zijn clay en paste. Hier zitten namelijk ingrediënten in die je haar laten opzwellen en volume geven, zonder dat ze je haar beschadigen of aan elkaar laten plakken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Mr. Coté Clay for Thin Hair. Ben je gewend na het stylen je haar nog in te sprayen met haarlak? Laat dat voortaan liever zitten, want ook hiervan gaat je haar aan elkaar plakken.

Haar langer vitaal houden

Helaas kun je weinig doen aan de tand des tijds. Het natuurlijke verloop maakt je haar nu eenmaal dunner. Wel kun je je best doen om je haren zo lang mogelijk vitaal te houden. Ten eerste is het belangrijk dat je stress vermijdt, want dit is op alle fronten ongezond, ook voor je haargroei. Daarnaast is het binnenkrijgen van vitamine B, zink en ijzer van belang, want deze voedingsstoffen dragen bij aan gezond en sterk haar. Eet dus gezond en gevarieerd in het belang van je hoofdhaar!

Dun haar vraagt dus om een speciale behandeling. Je moet er even wat voor over hebben, maar hopelijk levert het voller haar op en kun je daardoor langer genieten van je hoofdhaar voordat de tijd het doet verdwijnen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like