Tech Lifestyle

5 tips voor bellen in het buitenland

5 tips voor bellen in het buitenland
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Bellen in het buitenland is altijd een beetje eng geweest vanwege de dreigende hoge telefoonrekening als gevolg ervan. Gelukkig kun je tegenwoordig binnen de Europese Unie gewoon gebruikmaken van je Nederlandse bundel. Maar we geven toch een aantal aanvullende tips voor bellen in het buitenland om een hoge telefoonrekening te voorkomen.

Bundel tijdelijk ophogen

Dat je op vakantie gaat binnen de EU, wil niet zeggen dat je niet onaangenaam verrast kunt worden met een hoge telefoonrekening. Hoewel je gewoon uit je eigen belbundel kunt bellen, internetten en sms’en, kan het wel zo zijn dat je meer verbruikt dan je thuis zou doen en dat gebeurt dan wel tegen internationale tarieven. Ten eerste bel je vaker en langer om contact met het thuisfront te hebben. Ten tweede zit je buitenshuis in een omgeving waar je anders niet komt veel minder vaak op een wifi-netwerk dan thuis. Dat komt omdat je niet al allerlei wachtwoorden voor wifi-netwerken verzameld hebt en je eigenlijk op zoek moet naar wifi-netwerken waar je gebruik van kunt maken. Als je vermoedt dat je door verhoogd gebruik van mobiele data of meer en langer bellen niet voldoende hebt aan je huidige bundel, hoog dan je bundel op voor de maand(en) dat je in het buitenland bent. Bij veel sim only abonnementen is dit doorgaans wel mogelijk. Soms kan dit in de app van de provider, anders kun je het doen door in te loggen op de website van de provider. Je kunt er dan voor kiezen om je maandelijkse aantal belminuten of gigabytes te verhogen. Dit is wel pas voor de volgende maand. Als je terugkomt van je reis, kun je dit weer voor de volgende maand verlagen. Telefoonabonnementen met telefoon zijn doorgaans minder flexibel dan sim only abonnementen.

Kaarten van tevoren downloaden

In een vreemde omgeving zul je vaker een beroep doen op Google Maps, zeker als je een auto huurt en die app gebruikt als navigatieapparaat. Maar je kunt kaarten van Google Maps ook eerst downloaden, zodat je ze ook offline kunt gebruiken. Voor GPS is immers geen internetverbinding nodig. Met een gedownloade kaart van het gebied waar jij naartoe gaat kun je zelfs op de vliegtuigstand van je telefoon navigeren, als je de GPS maar aanzet. Hiermee voorkom je vooral buiten de EU schrikbarend hoge telefoonrekeningen.

Tips voor bellen in het buitenland

Buiten de EU roaming uitzetten

Gaat je naar een land buiten de Europese Unie? Zet dan voor vertrek de roaming voor mobiel internet uit. Zo voorkom je dat je buiten je bundel tegen buitenlandse tarieven data verbruikt. Het gevolg van het uitzetten van de roaming is uiteraard dat je helemaal geen mobiel internet. In plaats daarvan zul je op zoek moeten naar wifi-netwerken waar je gebruik van kunt maken. Wil je op je bestemming buiten de EU tóch gebruik kunnen maken van mobiel internet? Dan kun je ter plekke een prepaid simkaart kopen met een lokaal nummer. Dan betaal je lokale, binnenlandse tarieven. Ook kun je dan voor lokale tarieven binnenlands bellen. Wil je niet je eigen Nederlandse simkaart uit je telefoon hoeven halen? Onderzoek dan eens of jouw smartphone in plaats van een microSD-kaart een simkaart ingevoerd kan krijgen. Zo maak je van je smartphone een dual-sim toestel. Dan moet je natuurlijk wel even goed letten op welke simkaart je actief bent voordat je belt of gebruik maakt van het internet.

Pas op met grensgebieden

Ga je naar een gebied aan de buitengrens van de Europese Unie? Dan loop je het risico dat je telefoon ongemerkt overschakelt op een netwerk van het land aan de andere kant van de grens, omdat die toevallig een sterker signaal geeft. Het gevolg kan zijn dat je ongemerkt hoge kosten aan het maken bent tegen internationale tarieven. Sommige telefoonproviders die ook in landen buiten de EU actief zijn bieden overigens wel de service dat je in zo’n land gewoon uit je Nederlandse bundel kunt bellen en internetten.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like