Lifestyle

6 dure reizen om toch een keer in je leven te maken

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De duurste vakantiebestemmingen zijn vaak helaas ook de mooiste reizen of in ieder geval de begeerlijkste. Dan hebben we niet per se over dure vakantielanden waar alles ter plekke duur is, maar vooral over dure reizen. Toch zijn er een aantal mooie verre reizen die je toch een keer in je leven moet proberen te maken. We leven immers maar één keer en ook een indrukwekkende maar een dure vakantie mogen we onszelf best eens gunnen. En juist nu we door de coronamaatregelen aan Nederland gebonden zijn, is het fijn om even te kunnen dromen.

Antarctica

Dit mysterieuze continent aan de zuidzijde van onze planeet wordt maar door weinig reizigers bezocht. Dat heeft verschillende redenen, waarvan de voornaamste is dat het schreeuwend duur is om er te komen. En als je er eenmaal bent, kun je er niet eens verblijven. Maar dat neemt niet weg dat het de reis van je leven kan zijn om al dat ijs en de hordes pinguïns van dichtbij te zien met je eigen ogen. In potentie is dit een van de mooiste reizen ter wereld. Naar alle waarschijnlijk doe je Vuurland, het uiterste zuiden van Zuid-Amerika, aan om er te kunnen komen, en dat is een mooie bonus. Wel kan het de duurste vakantie van je leven worden.

Galapagoseilanden

Ben je van de fauna, dan moet je toch een keer in je leven naar de Galapagoseilanden. Deze eilanden bieden een unieke variëteit aan dieren die je nergens anders gaat zien. Hoewel de regels er streng zijn, kun je er ook nog eens écht vakantievieren. Je kunt er snorkelen en scubaduiken, surfen en hiken. Het is niet zo vreselijk moeilijk om er te komen. De eilanden horen bij Ecuador. Dus je moet naar Ecuador vliegen en daar een lijnvlucht naar de Galapagoseilanden nemen. Deze vluchten zijn echter bijzonder prijzig, dus je moet het er wel voor over hebben.

Australië

Iedereen heeft het over Nieuw-Zeeland, onder andere door The Lord of the Rings, maar Australië is veelzijdiger en biedt daarom eigenlijk de mooiste rondreizen. Als je de tijd neemt voor Australië – overigens wel een van de duurste vakantielanden – kun je er koraalriffen zien, tropische bossen, woestijn, wijngaarden, swingende steden én je kunt er uitstekend surfen. Ook zie je er allerlei dieren die we hier (gelukkig, vaak) niet hebben.

IJsland

Iedere natuurliefhebber moet IJsland op het lijstje hebben staan. De landschappen is IJsland zijn tamelijk uniek en daardoor zeer indrukwekkend. Het is geen land dat je bezoekt voor de bruisende steden en historische architectuur. Je huurt een auto en verkent dit bijzondere land met lavavelden, vulkanen, gletsjers, fjorden en geisers. Het kan een van de mooiste rondreizen van je leven worden. In IJsland komen is eigenlijk helemaal niet moeilijk of verschrikkelijk duur. Het is niet eens een verschrikkelijk lange reis. Maar ter plekke is alles bizar duur, en daar moet je je wel even op instellen. Een goed windjack meenemen kan ook geen kwaad.

Noord-Korea

Hoe fascinerend is Noord-Korea? Een land dat totaal vervreemd is van de rest van de wereld en waar het stalinisme nog hoogtij viert, compleet met socialistische architectuur en ijzeren discipline. Dat wil je toch een keer met je eigen ogen gezien hebben! Natuurlijk krijg je daar niet het echte Noord-Korea te zien, want dat probeert men met man en macht te voorkomen. Maar ook het ideale Noord-Korea zoals men wil dat je het ziet is al fascinerend. Wacht niet te lang, want het is niet ondenkbaar dat het huidige systeem een keer klapt en het land zijn eigenzinnigheid inruilt voor het Zuid-Koreaanse, commerciële model. Is het een van de mooiste vakanties? Misschien niet, maar wel de meest fascinerende!

Bora Bora

Natuurlijk mag het paradijs op aarde niet ontbreken op dit lijstje. In de categorie ‘mooiste zonvakantie bestemmingen’ en sowieso een van de mooiste verre reizen die je kunt maken is naar het vulkanische eiland Bora Bora in Frans-Polynesië. Dit eiland in de zuidelijke Grote Oceaan staat bovenaan de lijst van mooiste plekken op aarde. Het is dé plek voor een luxe resortvakantie, en een flink budget is dan ook noodzakelijk. Om er te komen, moet je vliegen naar Tahiti en van daaruit nog een uur vliegen naar Bora Bora zelf. Je kunt er zwemmen met dolfijnen, haaien en roggen voeren en natuurlijk snorkelen en scubaduiken. Maar wat je hier vooral doet, is ontspannen en je in de watten laten lagen. Misschien iets voor je huwelijksreis?

Dit is nog maar een kleine selectie aan mooie, dure reizen die je kunt maken. Maar hopelijk hebben deze bestemming je al een beetje aan het dromen gezet voor het leven ná corona.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like