Lifestyle

Tips hoe je je huis kunt vergroenen zonder veeleisende planten

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Ieder mens verschilt. De ene persoon lijkt wel te zijn geboren met groene vingers, de ander laat zelfs een cactus nog uitdrogen. Zo verschillen planten ook. De ene is een echte diva en kan alleen leven onder perfecte omstandigheden, de ander kan overal wel groeien en is niet kapot te krijgen. Een beetje als met vrouwen ook, dus. Veel mannen willen naast vrouwen ook best meer groen in huis hebben, maar willen er vooral niet te veel tijd aan moeten besteden.

Meer groen in je huis

Ook als je geen natuurtalent bent in het verzorgen van planten kun je jouw huis vergroenen. De truc is om het jezelf gemakkelijk te maken. Er zijn namelijk genoeg planten die met weinig verzorging ook een erg lang leven in jouw huis kunnen hebben. Kies dus een kamerplant uit die weinig verzorging nodig heeft of op veel plaatsen in de kamer kan staan. Door je even te verdiepen in de wensen van de plant voordat je de plant aanschaft, kun je het jezelf gelijk al een stuk gemakkelijker maken.

Planten die weinig verzorging nodig hebben

Als je planten wilt om je huiskamer wat kleur te geven zonder dat je er verder niet al te veel mee bezig hoeft te zijn, kun je het beste kiezen voor planten die weinig water nodig hebben. De cactus staat natuurlijk bekend als een van de huiskamer planten die erg gemakkelijk is. Maar schijn bedriegt. Veel mensen geven de cactus juist te veel of te weinig water. Daarnaast kan de cactus ook lang niet zo goed tegen volle zon, zoals je misschien wel zult verwachten. Voel je dus vooral niet rot als jij ook een van die cactus-killers bent want je bent in goed gezelschap. 

Het oog wil ook wat

Ook gemakkelijke planten zijn er (gelukkig) in veel verschillende maten te krijgen. Naast dat de verzorging makkelijk moet zijn, wil je natuurlijk ook wel een plant die er ook nog een beetje leuk uitziet en bij je interieur past. Neem daarom ook niet zomaar genoegen met een plant die je niet mooi vindt, enkel omdat hij gemakkelijk is. Veel plantensoorten zijn namelijk met verschillende kleuren of tekeningen te krijgen. Planten hoeven niet alleen maar groen te zijn. Wist je dat er ook planten zijn met wit, roze of paarstinten in de bladeren?

Sanseveria

De sanseveria is een gemakkelijk plant die goed kan vertoeven op veel plekken in het huis. In de schaduw, halfschaduw of de volle zon? De sanseveria vindt het allemaal prima. Ook water heeft hij niet veel nodig. Zo hebben we het natuurlijk het liefst. De sanseveria gaat niet voor niets al erg lang mee als populaire kamerplant en kenmerkt zich als plant die juist in de avond en ’s nachts zorgt voor zuurstof, in tegenstelling tot andere planten.

Graslelie

De graslelie ziet er vrolijk uit en is erg gemakkelijk in onderhoud. Hij wil wel graag wat meer water dan bijvoorbeeld de hierboven genoemde sanseveria, maar de graslelie helpt jou als verzorger ook graag een handje. De bladeren van de graslelie worden namelijk dof zodra ze water nodig hebben. Ook een scheutje te veel is niet zo erg. De wortels slaan gemakkelijk wat overtollig water op. De graslelie is ook een plant die zich gemakkelijk vermeerderd door nieuwe miniplantjes te maken die aan de sprieten van de plant groeien. Eraf halen of lekker laten hangen, alles kan!

Zamioculcas

Deze plant wordt ook wel de kamerpalm genoemd. Het is een gemakkelijke plant die niet veel groter wordt dan maximaal één meter hoog. Als de plant eenmaal volgroeid is zal hij regelmatig nieuwe stengels blijven aanmaken en de oudere weer afstoten. Zo blijft hij goed behapbaar in de kamer. De Zamioculcas houdt niet van natte voeten en mag best een weekje vergeten worden.

Ficus

De ficus is er in alle soorten en maten. Deze plant is erg gemakkelijk in onderhoud en kent geen groei grenzen. Je kunt hem al kopen als klein plantje van nog geen 30 centimeter, maar als hij tevreden is groeit de ficus ook makkelijk door tot aan het dak. De ficus houdt niet van volle zon en staat het liefst in licht vochtige aarde.

Yucca

De Yucca onderscheidt zich door lange kale stammen met een pluim aan bladeren bovenop. Een vrolijk uitziende plant die vooral in de hoogte groeit en niet zo veel in de breedte. Daardoor is de Yucca ook geschikt in kleinere ruimtes te gebruiken waar hij op de grond kan staan. Deze plant staat graag in het licht en heeft niet veel water nodig. De volle zon is wel af te raden. Daar wordt tenslotte iedereen erg dorstig van.

Heb je de ideale mannenplant gevonden? Nu je best doen om hem niet om zeep te helpen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like