Lifestyle

De winter BBQ

De winter bbq
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Nu de dagen korter zijn en het buiten kouder is, is het barbecue seizoen eigenlijk afgelopen. Maar wat is er nou lekkerder dan een goed stuk vlees, lekker bereid en gegrilld op de barbecue? Naar mijn mening niks! Dus laat je jezelf tegenhouden door een iets lager temperatuurtje? Ga je echt wachten tot volgend jaar zomer om weer te kunnen genieten van zon lekker stuk vlees van de bbq? Dat dacht ik ook niet! Het kan juist in de winter extra gezellig zijn bij de barbecue. Iedereen kleedt zich lekker warm aan en staat lekker dicht op de barbecue. Een beetje sfeerverlichting in de tuin en de avond kan niet meer stuk. Voor de echte grillmeesters staan hier wat tips om ook in de winter alles uit je bbq te halen.

Tip 1: De houtskool barbecue

Om te beginnen moet je natuurlijk eerst een barbecue hebben. Maar wat voor soort barbecue past nou bij jou? Ga je voor een handige gasbarbecue? Of kies je voor een echte authentieke houtskool barbecue? Als je het mij vraagt gaat er niks boven old school grillen op kolen! Mijn persoonlijke favoriet is dan ook een echte authentieke keramische Kamado bbq! Naast slow cooking, grillen van vlees, vis en groenten kan je zelfs verse pizza’s klaarmaken met de Kamado bbq. De Kamado is een echte authentieke houtskool barbecue wat zorgt voor een echte authentieke smaak aan de vlees, vis of groente.

Tip 2: Wintergerechten

Geniet je in de zomer graag van de heerlijke gerechten van de barbecue, waarom in de winter niet? Een Côte de Boeuf smaakt in de winter zeker zo lekker als in de zomer. Misschien zelfs wel nóg lekkerder. Maar naast een Côte de Boeuf zijn er nog heel veel andere gerechten die heerlijk zijn in de winter. Zo smaakt een lekker gegrilde eendenborst ook heerlijk in de winter. Of wat dacht je van rosbief met rode wijn saus? In deze blog wil ik graag 3 van mijn favoriete wintergerechten met je bespreken. Als echte Nederlander gaat er voor mij niks boven een bord zelfgemaakt snert op de koude winterdag, logisch dat dit dan ook mijn eerste tip is. Maar wist je dat je snert ook op de barbecue klaar kon maken? Juist door het op de barbecue klaar te maken proef je de authentieke smaak van vroeger echt terug in de soep!

Het tweede gerecht vind ik zo geweldig om de nostalgie die ik erbij heb. Maar natuurlijk ook om de pure smaak! Daarom is dit gerecht voor mij niet van de kerst weg te denken. Ik heb het over de hazenpeper! Elk jaar weer zitten we met heel de familie tijdens de brunch te wachten tot de zelfgemaakte hazenpeper op tafel komt. Nou moest afgelopen jaar zelfs oma toegeven dat de hazenpeper dit jaar nóg lekkerder was dan de jaren hiervoor. Dit jaar was het bereid op de barbecue!

Dan nog als laatste tip de winterpizza met boerenkool, zoek die maar eens op! Ik krijg er nu al zin in en jij?

Tip 3:  Combineren

Combineren bij een winter bbq

De perfecte combinatie, zoals een goede rode wijn bij een lekker stukje steak, die zijn er maar weinig. Maar ze zijn er wel! De volgende combinaties zullen je misschien verrassen maar zijn in de winter zeker zo perfect als rode wijn met steak. Omdat het erg koud kan zijn in de winter kan het geen kwaad  om een warm drankje voor te schotelen. Geen chocolademelk natuurlijk, maar glühwein! Van glühwein krijg je het meteen warm en smaakt ook nog eens heerlijk met een stukje vis of vlees van de barbecue. Tot slot de laatste tip. Deze tip is niet voor iedereen weggelegd maar voor de liefhebbers dé perfecte combinatie met vlees. Ik heb het over Whisky. Doordat veel whisky rokerig van smaak is, past dat perfect bij de smaak van een  op de barbecue klaargemaakt gerecht! Het is wel af te raden om het te drinken bij eten dat wat pittiger is. Hierdoor verlies je de smaken van de whisky.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like