Lifestyle Wheels

Dé vakantie voor mannen: Een rondreis door Oost-Europa

Istrië
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Steeds meer mannen gaan alleen op vakantie. Of ze nu wel of geen vaste partner hebben, mannen blijven het leuk vinden om het avontuur te zoeken. Lekker op de motor er op uit trekken, of gewoon in de auto stappen onder het motto “we zien wel waar we uitkomen en waar we vannacht slapen”. Een ideale bestemming voor zo’n avontuurlijke vakantie is een rondreis door Oost-Europa.

Ga dit jaar Oost-Europa ontdekken

Als je nog geen idee hebt waar je dit jaar met vakantie naartoe wilt dan is een rondreis misschien een goed idee. Het grote voordeel van een rondreis door Oost-Europa is dat je in relatief korte tijd veel kunt zien. Als je op 1 plaats blijft kun je van daaruit wel uitstapjes maken, maar de mogelijkheden zijn vaak beperkt. Je kunt tijdens een rondreis door de oostelijke landen in Europa meerdere plaatsen en regio’s aandoen en zo een mooie vakantie doorbrengen waar je vast met plezier aan terugdenkt.

Welke landen staan er op jouw lijstje?

Ga je een rondreis plannen door meerdere landen dan is het uiteraard handig om vooraf een plan te maken. Je zult immers rekening moeten houden met de reistijd en uitzoeken hoeveel tijd je op de plaatsen waar je je tussenstops maakt wilt doorbrengen. Ook is het handig om vooraf te bedenken welke soort overnachting je kiest. Ga je op de camping staan of wil je liever een hotel? Of kies voor de gulden middenweg en overnacht in B&B’s. Ook is het natuurlijk wel handig om een zo gunstig mogelijke route uit te stippelen zodat je niet onnodig veel kilometers maakt.

Mooie steden en fraaie natuur

Oost-Europa heeft veel te bieden. De landen in deze regio timmeren hard aan de weg om voor toeristen aantrekkelijk te worden. Maak je bijvoorbeeld een rondreis Tsjechië dan kun je de fraaie hoofdstad Praag bezoeken. In Praag vind je fraaie historische gebouwen en kun je genieten van de typisch Tsjechische cultuur en van lekkere en goedkope maaltijden in prima restaurants. Reis je door naar Kroatië dan wachten de heerlijke stranden aan de Adriatische kust op je. Istrië is een prima locatie als je behalve cultuur snuiven en mooie natuur bekijken ook een paar dagen lekker wilt relaxen op het strand. Istrië is erg toeristisch, als je deze streek op je route hebt staan is het aan te raden om vooraf overnachtingen te boeken.

praag

Praag

Wat heeft Oost-Europa nog meer te bieden?

Je kunt natuurlijk ook een heel andere kant op gaan. Landen als Polen, Roemenië en Wit-Rusland zijn ook zeer indrukwekkend. Hier vind je nog de overblijfselen van de Koude Oorlog. Dat begint eigenlijk al in voormalig Oost-Duitsland. Bezoek de hoofdstad Berlijn en je ziet de restanten van de Muur en de laatste blokkendoos flatgebouwen waar het oostelijk deel van de stad tijdens de Koude Oorlog mee volgebouwd werd. Houd er wel rekening mee dat als je de EU verlaat en verder richting de voormalige Sovjet republieken reist je een visum nodig hebt. Regel dit van tevoren in Nederland zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan tijdens je rondreis door Oost-Europa.

Berlijnse muur

Berlijnse Muur

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like