Baarden

Zo laat je je baard in de winter laten groeien

Zo laat je je baard in de winter laten groeien
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Het ultieme moment om je baard te laten groeien is natuurlijk de winter. Dat is nog eens een gemakkelijke manier om te zorgen voor wat meer warmte. Alle reden om dit dus als man te doen. Wel is het dan belangrijk om het op de juiste manier aan te pakken. Daar kan je natuurlijk wel wat tips bij gebruiken. De volgende punten kunnen je bijvoorbeeld heel goed helpen om een echte goede winterbaard te laten staan. Zo haal je er dus het maximale uit, precies zoals je voor ogen had met je baard.

1 Begin er vroeg aan

Het is slim om al vroeg aan je winterbaard te beginnen. Daar is een hele specifieke reden voor. Een baard is namelijk niet binnen een baard dagen aangegroeid. Daar moet je tijd in steken. Wanneer je dus in de wintermaanden een goede volle baard wenst die je lekker beschermt tegen de kou, dan moet je daar op het moment dat het nog lekker warm en zonnig is al aan beginnen. Dat heeft als voordeel dat je op het moment dat het winter wordt niet met rare tussenbaarden zit. Dat maakt het alleen maar nog slimmer om al vroeg eraan te beginnen.

2 Goed onderhoud is het halve werk

Een goede volle baard krijg je wanneer je er tijd en aandacht in steekt. Hoe beter je dit aanpakt, hoe beter je baard eruit zal komen op het moment dat het moet. Daarom is goed onderhoud en goede verzorging dus een absolute must wanneer je in de winter het maximale eruit wilt halen. Wassen, oliën, kammen en borstelen. Het is van belang om alles te doen en te blijven doen om ervoor te zorgen dat je baard mooi en sterk wordt zodat je niet allen het comfort geniet, maar er ook gewoon goed uitziet als man.

3 Knippen op de juiste manier

Bij goed onderhouden hoort ook knippen. Dat is natuurlijk niet heel gemakkelijk, want je wilt natuurlijk wel dat je baard op tijd in de goede volle staat is. Daar lijkt knippen niet bij te passen. Toch is het van belang om te zorgen dat je baard op goede lengte komt en blijft. Ook dan kan je gewoon een mooie volle winterbaard krijgen die ervoor zorgt dat je er helemaal als het heertje uitziet tijdens de koude maanden van het jaar. Bij het knippen kan het handig zijn om wat hulp in te roepen, maar dan wel van iemand met vaardigheden.

4 Zorg voor de huid

Niet alleen de baard zelf moet goed verzorgd worden om er optimaal uit te zien in de winter. Ook de huid moet op een goede manier onder handen worden genomen. Op die manier wordt het beter mogelijk om de baard gezond te houden. Ook de goede conditie van de huid onder de baard speelt hier een belangrijke rol in. Scrubben en hydrateren zijn hierin belangrijke stappen die gezet moeten worden. Op die manier krijg je minder snel te maken met bijvoorbeeld irritatie. Dit is uiteindelijk natuurlijk wat je wilt bereiken hiermee.

5 Kies de juiste baard

Hoewel alle tips hierboven je kunnen helpen om je baard optimaal tot zijn recht te laten komen, is er één factor die altijd per persoon zal verschillen. Het soort baard dat je moet dragen in de winter hangt immers sterk af van het soort mens dat je bent en de vorm die je gezicht heeft. Om die reden is het dus wel ook belangrijk om de juiste baard te kiezen. Je kunt wel de wens hebben om een grote volle baard te dragen omdat dat lekker warm is in de winter, maar staat het je ook?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like