Tech Lifestyle

Binnenkort op wintersport? Zo beveilig je jouw huis!

wintersport
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Je hebt lange tijd doorgebracht om de perfecte pistes te vinden, je houdt de weersvoorspelling al maanden nauwgezet bij. Dit jaar zul je op wintersport gaan en er een onvergetelijke vakantie van maken, omringd door sneeuw. Maar heb je ook gedacht aan het huis dat je enkele weken achterlaat? Je moet uiteraard opletten dat je niet een been breekt wanneer je vanaf een gevaarlijke helling naar beneden raast, je moet ook rekening houden met de beveiliging thuis. Hoe je de woning kunt beveiligen én in de gaten kunt houden op vakantie lees je op deze pagina!

Slim alarmsysteem

Om te beginnen adviseren we een alarmsysteem te installeren dat werkt binnen een smart home, Somfy is een bedrijf dat slimme alarmoplossingen aanbiedt. Dat biedt natuurlijk ook meer veiligheid wanneer je thuis bent. Het voordeel van een “slim” alarm is de optie om de functionaliteit uit te breiden. Zo kun je bij het triggeren van het alarm de verlichting in huis automatisch aan laten gaan, dan lijkt de woning bewoond wanneer je op wintersport vakantie bent. Ook kun je vastleggen wat er in en rond de woning gebeurt door een IP camera buiten te installeren. Daarmee kun je overal ter wereld de woning in de gaten houden.

Smart home beveiliging

Een alarmsysteem kan autonoom werken op basis van ingebouwde detectie. Denk aan een bewegingsmelder. Met draadloze sensoren op vensters en deuren kun je de hele woning beveiligen tegen inbraak. Door bij onraad de verlichting in te laten schakelen, de gordijnen wijd open te laten zetten en een hoorbaar alarm af te laten gaan schrik je inbrekers geheid af. Je kunt diverse scenario’s creëren op basis van de persoonlijke behoefte en mogelijkheden.

IP camera buiten installeren

Voorkomen is beter dan genezen, door een IP camera buiten te installeren kun je inbrekers al registreren voordat ze de deur of het raam bereiken. Door de beveiligingscamera te koppelen aan een felle lamp in de tuin kun je ongenode gasten voor het voetlicht plaatsen wat ze direct zal afschrikken.

Wat breng je in beeld?

Let op met de plaatsing van de beveiligingscamera, je mag vanwege de privacywetgeving alleen je eigen tuin in beeld brengen. Een klein stukje openbare stoep is doorgaans niet zo’n probleem, een gedeeld stukje haag van de buren ook niet. Draadloze beveiligingscamera’s hebben een grote kijkhoek, houd er rekening mee dat je zonder toestemming geen personen herkenbaar in beeld mag brengen.

Is de camera geschikt voor gebruik buiten?

Bij een IP camera staat “IP” voor Internet Protocol, dat betekent dat de camera direct te koppelen is aan het internet. Daarnaast is er ook een IP rating voor waterdicht en stofdicht. Je kunt niet iedere IP camera buiten gebruiken, let op de rating en de positie van de camera. Soms is spatwaterdicht al voldoende, maar voor een plensbui heb je echt een camera met hoge IP rating nodig. IP44 staat bijvoorbeeld voor spatwaterdicht en IP65 betekent dat het apparaat geheel waterdicht is.

Beelden van de beveiligingscamera bekijken

Je bent op wintersport en zit binnen lekker warm voor de haard glühwein te nippen. Hoe weet je wat er gebeurt in en rond de woning?

IP camera als onderdeel van het thuisnetwerk

De IP camera buiten wordt gekoppeld aan je eigen internet netwerk thuis, waar je ook mobiele apparaten, laptops en de pc aan hebt gekoppeld. De opnames van de beveiligingscamera worden online opgeslagen, zo kun je via internet beelden bekijken als je op wintersport bent. Ga naar de camera app op je smartphone, of gebruik een computer en log in op je eigen cloud server. Je kunt reeds opgenomen beelden terugkijken, of live video streamen.

 

Wat gebeurt er bij een storing of stroomuitval?

Zonder stroomvoorziening werken camera’s niet, om een (tijdelijke) stroomuitval op te vangen zijn er beveiligingscamera’s die met een ingebouwde backup accu uitgerust zijn. Daarmee blijft de camera beelden opnemen. Je krijgt automatisch een notificatie dat de stroom is uitgevallen. Omdat wifi wellicht ook niet meer functioneert kun je de beelden op laten nemen op het interne geheugen, delen kan via een mobiele Simkaart met data. Je kunt zelfs een SMS bericht instellen zodat de ontvanger geen (mobiele) internetverbinding nodig heeft.

 

Met een gerust hart op vakantie met beveiliging in huis

Je kunt vanaf de hoge bergen niet even naar huis skiën om problemen op te lossen. Je kunt wel direct contact opnemen met de buren, vrienden, familie of een bewakingsdienst. Je kunt ook de beelden van het alarmsysteem delen met mensen die wel in de buurt zijn. Zo kun je met een gerust hart de besneeuwde toppen opzoeken!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like