Tech Movies

Deze laptop gebruik je om optimaal films te streamen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Lineair televisiekijken is natuurlijk wel heel erg twintigste-eeuws. Dat kan tegenwoordig veel beter. Bijvoorbeeld dankzij streamen. Alleen al Netflix maakt het mogelijk om allerlei films en series te kijken waar en wanneer je maar wilt. Bedenk je dat er nog tientallen kleinere diensten zijn die ook een graantje meepikken, dat YouTube meer en meer op original programming gokt en dat klassieke televisiezenders meer en meer de mogelijkheden online verkennen en je snapt dat je niet langer zonder goede streaminglaptop kan. De vraag is dan natuurlijk alleen wel: welke laptop moet dat dan zijn?

De factoren die meespelen

Het is natuurlijk vooral belangrijk om te weten waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar de beste laptop om te streamen. Een laptop op zich noemen is dan misschien niet genoeg. Je wilt wel weten waarom deze zo goed is. Daarom is het slim om eens te kijken naar een aantal factoren die in ieder geval meespelen wanneer een keuze gemaakt moet worden. Dit maakt het dan ook een stuk gemakkelijker om zelf een keuze te maken voor een goede laptop. Uiteindelijk is het heel simpel. Let op de volgende zaken en je zal goed zitten.

De snelheid van de laptop

Het zal je niet verbazen dat de snelheid van de laptop met afstand de belangrijkste factor is om goed te kunnen streamen. Dit is goed te vergelijken met het kiezen van de beste laptop om mee te kunnen gamen. Ook die moet immers over een goede processor beschikken waarmee ongekend hoge snelheden gehaald kunnen worden. 3.4Ghz is bijvoorbeeld een snelheid die eigenlijk wel gehaald moet kunnen worden door de laptop van jouw keuze. Ga hier dus in ieder geval naar op zoek wanneer je lekker onbezorgd overal en altijd online televisie wilt kunnen kijken zonder verdere problemen.

De kwaliteit van het beeld

Nog zo’n factor die eigenlijk voor zich lijkt te spreken. Wanneer je televisiekijkt, dan wil je natuurlijk wel een bepaalde minimale standaard. Ooit was het zo dat geaccepteerd kon worden dat dit op een laptop wel iets minder was dan op een flatscreen televisie, maar die tijd is wel voorbij. Laptops van de huidige generatie zijn wel minimaal van een bepaald niveau. Dit hangt in sterke mate af van de binnenkant van de laptop, maar hangt ook samen met zaken zoals de eerdergenoemde snelheid. Het beste beeld komt dus voort uit een totaalpakket van goede keuzes van de fabrikant.

De accu in de laptop

Streamen doe je op momenten dat je even lekker kunt ontspannen. Dat kan bijvoorbeeld ook op een lange reis zijn met vliegtuig of trein. Dan wil je natuurlijk wel dat je laptop het wat langer volhoudt. Daarnaast moet je er misschien ook nog wel andere dingen mee kunnen doen dan alleen maar films, series en talkshows mee terugkijken. Juist dan is het dus belangrijk dat de duur van de accu een beetje op orde is. Batterijen die minimaal 15 uur meegaan vormen tegenwoordig wel de ondergrens als het gaat om wat acceptabel is. Let hier dus goed op.

Het gewicht van de laptop

Tot slot nog een factor die vaak over het hoofd wordt gezien. Streamen doe je eigenlijk maar zelden thuis. Daar heb je immers gewoon je digitale televisie of toch in ieder geval zoiets als Chromecast of Apple TV om mee te werken. Juist wanneer je niet op je eigen comfortabele bank zit, wordt het streamen een factor van belang. Wat dus ook altijd mee moet spelen in je keuze is het gewicht van de laptop waar je mee werkt. Het apparaat moet natuurlijk wel lekker mobiel zijn en gemakkelijk overal met je mee naartoe kunnen gaan.

Een aantal goede voorbeelden

Tot slot is het goed om eens te bekijken welke laptops bijvoorbeeld kunnen voldoen aan de wensen en eisen zoals die hier omschreven zijn. Het mag geen verrassing heten dat de nieuwste generatie laptops van het merk Acer hieraan voldoen. Het merk richt zich hier immers specifiek op. Zoals ook Dell zich vooral op het gebruik van de laptop voor vermaak richt. Daarnaast is de meer allround laptop zoals de Macbooks van Apple altijd een goede optie om voor te gaan.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like