Sports

Deze 6 teams moet je een keer hebben zien spelen

New York Yankees
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Sport is nog altijd de ultieme vorm van vermaak voor heel veel mannen. Sport is er dan ook in heel veel verschillende vormen. En waar voetbal in Nederland een hele belangrijke rol speelt, is dat in andere landen niet per definitie het geval. Dat maakt het dan ook heel interessant om eens te bekijken welke sportteams je in ieder geval een keer in je leven moet hebt zien spelen. Zo verander je je voetbalreis in een sportreis en krijg je ook nog eens heel veel mee van de lokale cultuur die er heerst.

1 Atlanta Hawks

Wil je basketbal van het hoogste niveau zien, dan zal je zonder twijfel naar de Verenigde Staten moeten om een wedstrijd in de NBA mee te pakken. Wil je het dan ook nog eens beleven op een echte Europese manier? Dan is de keuze snel gemaakt. Dan moet je naar Atlanta om de Hawks te zien spelen. Het is weliswaar op dit moment één van de minst succesvolle teams, het laatste kampioenschap dateert van meer dan 60 jaar geleden, maar de fans zijn hartstochtelijker dan elders. De inmiddels beroemde 6th man section in het stadion is gemodelleerd naar Europese en Zuid-Amerikaanse harde kernen van voetbalclubs.

2 Nieuw-Zeelands rugbyteam

Het komt niet vaak voor dat het interessanter is om naar een nationale ploeg te kijken dan naar een clubteam, maar in de rugbysport is dat wel het geval. Wil je nu eens echt zien hoe je de sport moet spelen, kijk dan naar en wedstrijd van de nationale ploeg van Nieuw-Zeeland, in eigen land of op een WK. Bij voorkeur ga je kijken wanneer ze tegen eeuwige rivaal Australië gaat kijken, maar als één van de Europese grootmachten langskomt is het ook goed. Je kijk op de sport zal voorgoed veranderen wanneer je dit van dichtbij ziet. Vergeet ook de Haka niet.

3 New York Yankees

Meer nog dan hun eigen variant op ‘football’, buiten de VS dan ook American Football genoemd, is honkbal de sport die het meest verweven zit in de cultuur van Amerika. Daarbinnen is er eigenlijk maar één team dat die cultuur het beste weergeeft. De New York Yankees zijn voor honkbal wat Real Madrid voor voetbal is, wat de Los Angeles Lakers voor basketbal zijn en de Leicester Tigers voor Rugby zijn, maar dan allemaal bij elkaar in één pakket verweven. Een wedstrijd het nieuwe Yankee Stadium is een echte must, zelfs wanneer je niets met honkbal hebt.

4 Barcelona Lassa

De meeste mensen trekken naar Barcelona voor de voetbalclub. Dat is natuurlijk ook goed te begrijpen. Het toerisme is echter zo groot geworden dat in het stadion een heus selfieverbod geldt tijdens de wedstrijden. De reden? De andere fans zien het topvoetbal dan niet meer. Wil je van echt teamspel op hoog niveau genieten zonder dit gedoe? Ga dan naar de aan de club gelieerde handbaltak. Dit is de meest succesvolle handbalclub van Europa en stelt eigenlijk nooit teleur. Leuke bijkomstigheid, de Champions leaguekraker Barcelona-PSG in het voetbal is net zo goed een superklassieker in het handbal. Je voelt je dus direct thuis.

5 Dallas Cowboys

Je doet het misschien niet voor NFL football van het hoogste niveau. Dat kan per jaar immers flink verschillen. Je doet het wel voor de beleving. Football in Texas is zoiets als voetbal in Buenos Aires. Er is geen plek op aarde waar het zo intens beleefd wordt als hier. Wil je dus echt eens voelen wat de sport betekent, dan moet je hier zijn. Eigenlijk hoeft er maar één statistiek over deze club gegeven te worden om te begrijpen waar het om gaat. Sinds 2002 heeft de club elke thuis- én uitwedstrijd in de competitie en de play-offs die het speelde weten uit te verkopen. Daarvoor kende het tussen 1990 en 2002 zo’n zelfde reeks.

6 Santos

Er was ooit een tijd, zo halverwege de twintigste eeuw, dat Santos de activiteiten in de Braziliaanse voetbalcompetitie jaarlijks enige tijd stillegde om de wereld rond te reizen als voetbalteam. De club was dermate een bezienswaardigheid dat zelfs de normaal gesproken nauwelijks aantrekkelijke oefenwedstrijden in het voetbal tienduizenden toeschouwers trokken. Iedereen wilde dit bijzondere team weleens aan het werk zien. Tegenwoordig is de club misschien niet meer wat het ooit was. Dat neemt niet weg dat het nog altijd een bijzondere plek in de sport inneemt en het zo nu en dan nog eens een Robinho of Neymar voortbrengt. Ga erheen om ze zelf de volgende ster te spotten.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like