Geen categorie

Olympische spelen? Nee, liever liefdevolle natuurfilms

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Ik ben fan, groot fan. De komende weken vind je mij vaker voor de buis dan ergens anders. De olympische spelen zijn gaande en als sportliefhebber zijn dit weken om naar uit te kijken. Maar wat als je geen sportliefhebber bent? Wat moet je in deze weken doen/kijken/lezen? Stad en land zal waarschijnlijk vol staan met de spelen. Uitslagen, achtergrondverhalen en interviews het zal allemaal voorbij komen. Als niet liefhebber zit je daar uiteraard helemaal niet op te wachten, maar je kan er niet of nauwelijks omheen. Voor deze mensen zullen de komende weken waarschijnlijk in het teken staan van overleven, nieuwe afleiding zoeken en vooral geen televisie aan doen.

Nadenkend over dit probleem voor niet-liefhebbers bedacht ik dat er de komende tijd een explosieve groei zal zijn in bepaalde segmenten waaronder datingapps. Stel je voor: Jij vindt sport helemaal niets, maar je partner vindt het fantastisch. Wat moet je dan doen? Ok, het hoort niet en je moet het niet doen maar ik gok dat menigeen zich zal verdiepen in de wereld van datingapps. Alle niet sporters onder elkaar, allemaal hetzelfde probleem en allemaal verveeld. Als dat geen dolle boel wordt weet ik het ook niet meer. Maar oké, er zijn ook een groot aantal mensen die niet van sport houden maar zich wel netjes gedragen. Wat zullen zij gaan doen? Zullen zij op een andere kamer Netflix aanzetten? Op het web gaan surfen om online aankopen te gaan doen of zullen zij een aantal natuursites opzoeken om te testen hoe het staat met de liefde in de wereld? Natuurlijk, het is vakantietijd en als je geen liefhebber van de sport bent bieden de spelen ook kansen. Doordat je niet afgeleid wordt door die malloten die een wedstrijdje doen wie het verst een kogel kan gooien, heb jij tijd over om het een af te ronden in huis. Eindelijk kan je die ene muur een likje verf geven of je kunt eindelijk die plinten, die je al 3 jaar erop wilde maken, bevestigen. Daarnaast heeft de tuin ook wel onderhoud nodig. Met het weer van de afgelopen tijd groeien de planten harder dan de neus van Pinokkio. Genoeg te doen dus.

Al met al zullen de komende weken voor mij hele mooie weken worden. Wat zal Dafne doen? Wat doen 10m luchtgeweer atleten? Wat doen de schermers? En laten we vooral niet de gewichtheffers vergeten. Nee we zijn niet in alle onderdelen vertegenwoordig met een Nederlandse afvaardiging maar een verdieping in een ietwat onbekendere sport kan een verrijking zijn voor je leven. Ow ja, mocht je toch kiezen voor de natuurfilms? Laat dan in een reactie de beste sites aan de mede-niet-sporters horen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like