Baarden

Studie toont aan dat mannen met baarden goed zijn voor lange relaties

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Weet je nog dat bijna iedereen die een baard kon groeien dat ook daadwerkelijk deed? Iedereen liep met een baard en je maakte de gene in je vrienden groep belachelijk die dat niet kon. Nu merk je dat als je om je heen kijkt dat er een stuk minder baarden zijn dan een jaar geleden. Maar je bent niet goed bezig als je je baard hebt afgeschoren.

Een nieuwe studie heeft aangetoond dat vrouwen mannen met langere baarden aantrekkelijker vinden voor een lange termijn relatie. De vrouwen werden foto’s getoond van dezelfde jongen, maar met verschillende lengtes van baarden – van gladgeschoren tot volle baard.

Bearded men are rated as older, more masculine, more socially dominant and aggressive looking than clean-shaven men.

De resultaten toonden aan dat zware stoppelbaard de meest aantrekkelijke was, en met lichte stoppels op de tweede plaats. Echter, deze werden beoordeeld als een betere optie voor casual dating, terwijl de volle baard de eerste keuze was voor een langdurige relatie. Het team achter de studie denkt dat het te maken heeft dat een volle baard symbool staat voor mannelijkheid en sociale dominantie.

Dus, wat denk je, mannen? Laten we allemaal de baard weer staan?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like