Geen categorie

Timberman

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Iedereen kent wel het spel Flappy Bird, waarbij je je vogeltje door een soort Mario land moest vliegen.. Nu hebben wij een te gave vervanger daarvoor gevonden, Timberman. Of zoals wij hem noemen Flappy Beard. Dit spel is perfect voor in de trein of op vakantie.

Zelf hebben wij Flappy Bird nauwelijks gespeeld. Maar we hebben genoeg berichten gelezen hoe populair het was. Nu is er volgens ons dus een waardige opvolger (de baard doet het hem) Timberman. Timberman is ontwikkeld door een Poolse ontwikkelaar en heeft alle ingrediënten die Flappy Bird zo succesvol maakte, zonder de game te kopiëren.

In Timberman speel je een houthakker die zo veel mogelijk hout moet hakken. Een hele, hele lange boom met takken aan de zijkant kun je door middel van knoppen aan de onderkant in stukjes hakken. De linker knop zorgt ervoor dat de houthakker aan de linkerkant hakt, en de rechter knop weer voor rechts. Je kunt eindelijk blijven doorhakken, tot je een tak op je hoofd krijgt. Als dat gebeurt, ben je af. Dood. En verschijnt er een grafsteen met RIP uit de grond.

Timberman is vooral zo moeilijk door een speciale timer. Zonder die timer zou je heel langzaam kunnen hakken en voorzichtig alle takken ontwijken. De timer staat dit echter niet toe en laat je op een specifiek tempo hakken. Hak je te langzaam? Dan ben je af. En hoe meer je hakt en verder je komt, hoe sneller de timer leegloopt. Het leidt tot hectische haksessies, trillende duimen en enkele druppers zweet op je voorhoofd.

Onze highscore was 157 en we gaan gewoon weer even opnieuw beginnen en door. En dat is nog lang niet genoeg.

Timberman is gratis te downloaden voor Android en IOS, mocht je zonder advertenties willen is er ook een betaalde versie voor IOS.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like