Geen categorie

Wie is er een “echte” man?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Of ik zelf wel een echte man ben, dat is een vraag die ik veel gesteld krijg sinds ik voor debaard.nl schrijf. Ik antwoord die vraag met een wedervraag:” Wat is een echte man?”. De antwoorden die je hier op krijgt zijn heel stereo typerend voor de personen die het vragen. De facetten die je moet hebben om een man te zijn volgens deze sympathieke eencellige dommelingen zijn: je moet een baard hebben( kan je toch zien of ik dat wel of niet heb), je moet grote handen hebben waarmee je aan een auto kunt sleutelen( ik heb niet eens een auto) en je moet BIERRRR drinken. Dus mannen zonder baard, met kleine handen en geen voorliefde voor het gele goud, jullie zijn nep.

Een echte man zijn heeft niet alleen met uiterlijke kenmerken te maken. Een echte man verzorgd zichzelf goed, is goed voor zijn naasten maar bovenal hij is zichzelf. Jij, met je babyface en je kleine handjes, jij kan een echtere man zijn dan die man verderop met zijn baard en grote mannen klauwen. Je wordt als echte man geboren en verder opgeleid, het zit in je zoals jij vroeger in de ballenbak zat en de discipline leer je. Maar mannen, kom op, waar hebben we het over? Echte mannen? Iedereen met een slurfje tussen zijn benen is een man, een echte man. Sinds wanneer maken wij onderscheid tussen de Gordons van deze samenleving en de George Clooneys?

Wij, mannen, wij maken geen onderscheid tussen mannen. Ballet of rugby, baard of geen baard etc. Iedereen is hetzelfde. Behalve…. Behalve de mannen die wel onderscheid maken. De mannen die dat doen zijn dat Daltons van nu. Deze neppers in gestreepte pakjes zijn als zebra’s in de atlantische oceaan. Die horen daar niet. Heb jij ooit een zebra zien zwemmen in de oceaan? Ik niet in ieder geval.

De mannen van tegenwoordig zijn meer dan alleen de traditionele man. Wij zijn tegenwoordig ook een beetje vrouw. Wij maken het huis schoon, verschonen de luiers en drinken wijn. Niets mis mee hoor, de vrouw des huizes helpen, maar we moeten niet onze oorsprong uit het oog verliezen. Wij mannen zijn op de wereld gezet als jager. Door deze ontwikkelingen horen we vele mannen zeggen dat de wereld steeds harder is geworden en dat de angst toeneemt onder de mannen. Nee, de wereld wordt niet harder, jij wordt zachter, tosti!

Vroeger was alles beter, toen waren mannen nog mannen omdat het zo hoorde. Of je nou een baard had of niet, niemand die zich daar druk om maakte. Als je maar met een rendier thuis kwam. Nu verschonen we de billetjes van onze juniors en smeren ze dan in met zachte babybilletjes poeder en dan doen we er, tot hun 5 levensjaar, de zachtste luier om ter wereld. Doe jij iets af wat lekker zit? Nee? Waarom moet een baby zijn luier af doen als jij er één om doet die als gegoten zit?

We moeten de eerste levensjaren van de baby’s direct discipline bijleren. Elke man die geboren wordt is een jager maar wij maken er een pandabeer van, een lui verwend k*t beest. Laten we beginnen met slechte luiers om doen die niet lekker zitten en de baby’s niet langer belonen met een poedertje wanneer ze weer in hun broek kakken. De belgen noemen het niet voor niets kakdoek.

Mannen, dat zijn we allemaal! Discipline kunnen we leren. Nu allemaal, 30 keer opdrukken en naar buiten, op jacht naar een hert!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like