Lifestyle Tech

6 games waar je als man uren zoet mee bent

6 games waar je als man uren zoet mee bent
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Gamen was vroeger iets voor kinderen. Die kinderen die toen op de Nes, Amiga of Commodore speelden zijn echter inmiddels groot geworden. Dat betekent dat je als man niet bang hoeft te zijn om je lekker te verliezen in een toffe game. Dat hoeft niet altijd de nieuwste game te zijn. Er zijn door de jaren heen talloze games uitgekomen waar je nog altijd heel veel plezier van hebben. Ze zijn ook perfect voor mannenavondjes. Dat maakt het ook zo leuk om eens een lijstje op te stellen van zes games die perfect zijn om je de hele dag mee te vermaken.

1 Call of Duty

De nummer 1 kan je ruim opvatten. Er zijn immers inmiddels verschillende edities van de game op de markt gekomen door de jaren heen. Daarom maakt het eigenlijk ook niet welke je pakt. Zelfs de eerste edities uit het begin van de eenentwintigste eeuw doen het nog bijzonder goed wanneer je ze weer gaat spelen. Juist omdat er zoveel plezier in het spelen heeft gezeten door de jaren heen, merk je al snel dat je je weer helemaal verliest in het spel. Alle reden om dit dan dus ook snel weer eens te gaan doen met de mannen.

2 Pac-man

Naast de Super Mario franchise de andere oermoeder van de videogames. Speel het origineel uit 1980 eens opnieuw en je merkt hoe vroeg videogame-ontwikkelaars al doorhadden hoe een goede game je moet grijpen en vervolgens niet meer zal loslaten. Natuurlijk, de opzet en de uitwerking van deze game zijn heel simpel, maar dat neemt niet weg dat je er geen genoeg van kunt krijgen als je met je gele Pac-man eenmaal aan het eten bent geslagen. Er is altijd wel weer een volgend doel dat je kan bereiken. En dus ook moet bereiken. Voor je het weet is je weekend alweer om.

3 Batman: Arkham Asylum

Eén van de games die de moderne wereld heeft vormgegeven is toch wel Batham: Arkham Asylum. Het spel geldt nog altijd als één van de beste superherogames allertijden en was met zekerheid de beste game allertijden op het moment van uitkomen in 2009. Dat de game zo dicht bij de Batmanverhalen in de comics en de films blijft zal vooral veel fans aanspreken. Dit was immers tot deze game vaak een probleem met dit soort spellen. Dat er een hele reeks aan vervolggames uitkwam zegt ook veel. In 2016 kwam een herziene versie die beter past bij de moderne tijd uit. Speel hem.

4 No Man’s Sky

Als het gaat over games waar je uren mee zoet bent als man, dan gaat het natuurlijk over een game die eigenlijk nooit ten einde komt. Dat is min of meer hoe je No Man’s Sky zou kunnen omschrijven. Al is het alleen al omdat er een schier oneindige reeks aan variaties bestaat waardoor de game eigenlijk nooit tweemaal hetzelfde is. Dit maakt het ook zo aantrekkelijk om te spelen. Spelers die al heel lang aan de game zitten, die sinds 2016 op de markt is, menen wel wat herhaling te zien op lange termijn.

5 Super Mario Party

Het is in sommige ogen misschien een wat kinderlijke game, maar dat heeft ook zo zijn goede kanten. Het is bijvoorbeeld een hele gezellige game die je met grote groepen van elke willekeurige samenstelling kunt spelen. Jong, oud, man, vrouw, iedereen kan meedoen. Als je dan toch uren wilt spelen als man, dan kan je daar goed mee wegkomen door deze game te kiezen. De rest van je gezelschap wordt dan vanzelf meegetrokken in jouw enthousiasme voor het spel. Als dat nog geen win-win situatie is, dan bestaan deze situaties niet.

6 Myst

Myst is een echte klassieker uit 1993. Om je een idee te geven van de impact van deze game. Tot 2002 wist geen enkele game voor de PC meer verkopen te realiseren dan deze game. De eerste game die dat wel lukte was The Sims. Daarmee heb je dus ook direct een beeld van hoe vaak deze game wel niet over de toonbank is gegaan. Misschien heb je hem zelf ook wel gespeeld in je jonge jaren. Is dat niet het geval? Dan is het hoog tijd om de opgelopen schade snel te herstellen. Dat doe je door veel tijd aan de game te spenderen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like