Lifestyle

Deze tips maken je kans van slagen groter

Deze tips maken je kans van slagen groter
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat je ook wilt doen of bereiken, er zijn een paar overeenkomstige eigenschappen die je nodig hebt om dit ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Door deze algemene tips in je op te nemen kan je dus ook met veel meer zelfvertrouwen achter je doelen aan gaan. Hoe beter je het voor elkaar krijgt om de volgende tips toe te passen, hoe groter je kans van slagen wordt. Alle reden om dit dus ook heel serieus te nemen. Let wel op, oefening baart kunst, als het je niet direct lukt, geef dan niet direct op.

1 Toewijding gaat boven motivatie

Vaak wordt je voorgehouden dat motivatie de ultieme drijfveer is om zaken voor elkaar te krijgen. Dit is niet geheel juist. Motivatie is zeker belangrijk om zaken aan te pakken, maar het gaat er juist om wat je daarna doet. Juist wanneer je niet gemotiveerd bent, maar toch doorzet, zal je je doelen dichterbij zien komen. Dit betekent dus dat vooral toewijding heel belangrijk is. Hoe meer je bereid bent om door te zetten, hoe groter je kansen worden. Ook wanneer je totaal geen zin hebt om aan je doelen te werken toch werk verzetten doet wonderen.

2 The chase is better

Het is een beroemd Engels gezegde: the chase is better than the catch. Tot op grote hoogte geldt dit ook voor het slagen in je doelstelling. Wanneer je alleen maar naar het eindresultaat zou kijken, dan zou je voortijdig weleens kunnen afhaken omdat het te ver weg lijkt. Terwijl je juist energie kunt halen uit alles wat er op je reis naar je doel toe gebeurt. Probeer je daarom vooral ook te focussen op de tussenstappen die je moet doen om je einddoel uiteindelijk te kunnen bereiken. Op die manier blijft je motivatie overigens ook flink sterk.

3 Werk aan je mentale conditie

Het bereiken van doelen zit in grote mate in je hoofd. Hoe sterker je in je hoofd bent, hoe groter je kans van slagen wordt. Vooral war het gaat om je gedachten is er veel mogelijk. Denk je in angst en onzekerheid, dan zal dit zich uiten in je acties. Denk je in kansen, mogelijkheden en plezier, dan zal ook dit zich uiten in acties. Natuurlijk zijn al deze gedachten heel natuurlijk en kunnen ze allemaal weleens de kop op steken. Het gaat er echter vooral om hoe je er dan vervolgens mee omgaat als het gaat om succes.

4 Wees hard voor jezelf

Het verleggen van de eigen pijngrens is een lastige zaak. De mens heeft van nature de neiging om lief voor zichzelf te zijn. Dit geldt zowel mentaal als fysiek. Wil je echter echt iets bereiken, dan zal je dat alleen maar kunnen doen door net iets verder te durven gaan. Door je pijngrens te verleggen, zowel mentaal als fysiek, gaat een wereld aan mogelijkheden open. Van al deze tips is dit waarschijnlijk de tip die het gemakkelijkst praktisch is toe te passen. Je kunt je grenzen gemakkelijk steeds een heel klein beetje verleggen en zo dus ook steeds te groeien.

5 Zorg voor een strategie

Wil je succes boeken? Dan kan je dat het best doen door volgens een plan te werken. Zet daarom dus altijd een strategie voor jezelf uit bij alles wat je gaat doen in het leven. Op die manier maak je het voor jezelf een flink stuk gemakkelijker om te meten of je goed bezig bent. Je hebt bovendien ook goede meetmomenten voor jezelf ingebouwd op deze manier. Lukt het niet, dan kan je geleidelijk zaken bijsturen en aanpassen om te kijken of je vooruitgaat. Op die manier zijn de meeste doelen op termijn door iedereen te bereiken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like