Entrepreneurship

Zo wordt je baard een zakelijk kenmerk

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Een baard zegt heel veel over jou als persoon. Dat moet je niet over je heen laten komen, dat moet je uitbuiten. Zorg ervoor dat je baard past bij wie je bent en zorg ervoor dat je baard in je voordeel gaat werken. Er zijn door de eeuwen heen talloze beroemde baarddragers die mede beroemd zijn geworden en herinnerd worden vanwege de baard. Hoe je dit aanpakt kan je hier terugvinden. Op die manier kan jij dus ook meer uit je baard gaan halen in het leven. Dat is natuurlijk op zichzelf al de moeite waard.

Laat je baard positief opvallen

Je baard kan net een finishing touch zijn als het gaat om je imago. Door de baard positief op te laten vallen kan je er heel veel mee bereiken. Denk bijvoorbeeld aan de stevige volle baard die sterke mannen en vechtsportkampioenen dragen. Met dank aan de baard zijn ze een flink stuk meer intimiderend en dat kan net het verschil maken in deze competities. Aan de andere kant kan een leuke baard een komiek een net iets grappigere uitstraling geven. Zoek dus altijd naar de juiste baard die past bij wie je bent en wat je doet.

Laat je baard een eigen leven leiden

Dit is een tip die vooral voor meer publieke figuren van pas kan komen. Op enig moment kan je baard een eigen leven gaan leiden. Daar kan jij dan vervolgens weer de vruchten van gaan plukken. Een goed voorbeeld hiervan is de baard van basketballer James Harden. Op het vlak van talent behoort Harden al top van het mondiale basketbal, wat het interessant maakt voor campagnes. Zijn baard heeft echter allerlei extra mogelijkheden geboden. Zo was er zelfs een commercial voor een deel uit een beroemde reeks basketbalgames die geheel draaide om zijn baard.

Maak je een stijl eigen

Zoek een baardstijl die goed bij je past. Dat is het advies dat je overal kunt vinden. Het is dan ook jammer dat er niet heel erg veel mee gedaan wordt door de meeste mannen. In de meeste gevallen wordt er vooral een zo goed mogelijke kopie van een bekende baard aangemeten. Dit gaat je natuurlijk maar tot op bepaalde hoogte helpen. Het is juist belangrijk om net iets verder te kijken en echt iets te vinden dat past bij wie jij bent. Zoek echt een eigen stijl en melk die helemaal uit. Dat maakt je succesvol.

Verzorg je baard optimaal

Zorg voor goede verzorging van je baard. Wat baardloze mannen niet kunnen tonen, is hoe serieus ze de taak van verzorging nemen. Juist door er alles aan te doen om je baard er zo goed als mogelijk uit te laten zien communiceer je dat je bereid bent je best te doen en veel werk erin te steken. Onbewust zien je zakenpartners en klanten dit ook. Op die manier kan je dus heel veel extra kansen jouw kant op geschoven krijgen. Alleen maar omdat ze tot op bepaalde hoogte kunnen zien wie jij bent en waar je voor staat als man.

Leg er copyright op

Wil je echt zakendoen met je baard, leg dan een copyright op jouw baardstijl. Zo kan je iedereen die jouw baard draagt zomaar een flinke som afhandig maken. Natuurlijk is dit een grapje. Dat neemt niet weg dat het enkele jaren geleden wel een keer geprobeerd is. Een enthousiaste Rus wilde de goatee claimen als zijn eigendom. Het werd natuurlijk geen succes. Wel zegt het iets over hoe je inventief te werk moet gaan als je succes wilt hebben. Daar kan je baard bijvoorbeeld een belangrijke rol in spelen als je hier slim mee omgaat.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like